Szükségből tért vissza a DAC-ban a magyar középpályás

Türelmet kér a szurkolóktól a válogatott játékos.

Forrás: fcdac.sk

Korábban beszámoltunk arról, hogy a DAC csapata meglepetésre 0-0-s döntetlent játszott vasárnap a szlovák bajnokságban a Senica ellen - az új tréner, a portugál Hélder nem debütált tehát a legjobban a dunaszerdahelyiek kispadján, ráadásul a szurkolók már a huszadik perc körül nemtetszésüket fejezték ki a játék miatt. Nem csoda, hisz a nehéz anyagi helyzetben lévő szeniceiek néhány napja még csak 8 mezőnyjátékossal készültek a meccsre, így mindenki hazai sikert várt.

Elkezdte a DAC, de erre senki nem számított - kép, videó - NB1.hu

 

"Volt már ilyen ebben a stadionban" - kezdte értékelését társoldalunknak, a felvideksport.hu-nak Vida Máté, a magyar válogatott középpályása. "Szerencsére akkor jól reagáltunk erre, hiszen a következő meccseken jobb teljesítményt nyújtottunk. A szurkolónak szíve joga azt mondani, amit szeretne. Amikor megy a szekér akkor biztatnak minket, amikor kevésbé és nem tetszik nekik a hozzáállásunk vagy bármi más, akkor azt szóvá teszik. Nekem ezzel semmi bajom. Egy kis türelmet kérünk. Új edzői stábunk van, amely szeretne egy kicsit másfajta játékstílust, mint az előző. Bíznia kell bennük mindenkinek, játékosnak, szurkolónak és csak akkor tudunk előre lépni, ha közös erővel dolgozunk tovább" - mondta.

Schäfer András beállásától, az 56. perctől Vida Kristopher lecseréléséig, a 82. percig négy magyar rohamozott a középpályán és a támadósorban, ám így sem jött össze a gólszerzés - más kérdés, hogy sem Vida Máténak, sem Kalmár Zsoltnak nem voltak könnyű pillanatai az utóbbi időben, előbbi egyfajta kényszerből, szükségből tért vissza idő előtt.

Vida Máté: Magunkban keresem a hibát

 

"Eddig abból indul ki a játékunk, hogy a támadózónában visszatámadtunk és sokszor szereztünk ott labdát. Ezt most is kéri az edző, de kicsit kompaktabb focit szeretne játszatni velünk, mint korábban. A támadásoknál még akadtak problémák. Én is kihagytam másfél hónapot, "Kázsé" is kihagyott három hónapot és mi vagyunk a csapat szervezői. Én magunkban keresem a hibát. Idővel nekünk is több erőnk lesz. Én például egy hete edzek és csak azért tértem vissza, mert problémáink vannak. Nem mondom, hogy száz százalékos vagyok, mert ez nem igaz. Közös erővel kell melóznunk tovább. Egy jó példa volt arra a meccs, hogy senki ellen nem mehetsz úgy ki a pályára, hogy félvállról veszed a találkozót, mert bárki okozhat meglepetést" - fogalmazott.

Legfrissebb híreink