Szűcs Lajos tudatosnak érzi Storck fiatalítását, de félti a csapatot

Budapest – A korábbi Fradi-kapus irigyli a válogatottat körülvevő pozitív légkört.

Forrás: m4sport.hu

A negyvenhárom éves kapus, Szűcs Lajos, aki megjárta az 1996-os atlantai olimpiát, leginkább a magyar labdarúgó-válogatottat körülvevő pozitív hangulatot csodálja, ám természetesen az Eb-n nyújtott teljesítménynek is nagyon örült. A vb-selejtezőkkel kapcsolatban pedig az m4sport.hu-nak elmondta, hogy ugyan tudatosnak érzi Bernd Storck szövetségi kapitány fiatalítását, félti a rutintalanabbá vált csapatot a selejtező-sorozattól.

 

„Megmondom őszintén, az Eb alatt is volt, és most is van bennem egy kis irigység. Az a légkör, ami körülvette a csapatot már az Európa-bajnokság előtt, majd aztán alatta, az fantasztikus volt. Az én időmben ez nem így volt. Akkoriban egy rosszabb meccs után rögtön megkaptuk a magunkét.”

 

Hogy a franciaországi kontinenstorna milyen érzéseket csalt elő belőle?

 

Boldogságot! Nagyon örültem a srácok sikereinek, és külön elégtételt éreztem azzal kapcsolatban, hogy bizonyítani tudtak a kétkedőknek. Az osztrákok elleni kezdés magáért beszélt, Portugália ellen pedig szerintem az Eb legjobb meccsét játszotta a csapat. Izland ellen meg olyan érzésem volt, hogy ha csak tíz perccel tovább tart a meccs, akkor legyőzzük őket. Ebből is látszik, hogy mekkorát fordult a világ. A mi időnkben Izlandot, és a hozzá hasonló együtteseket kötelező volt megverni, s ha netalántán mégsem sikerült, akkor máris jött a kritikaáradat, hogy ez az alkalmatlan csürhe még a bálnavadászokat sem képes legyőzni. Pedig a kisebb csapatok elleni kötelező győzelmek nagyon nehezek ám.

 

Jelenleg a vb-selejtező csoportunkban három olyan gárda is lesz, amely ellen kimondva-kimondatlanul mindenki győzelmet vár.

 

„Tartok is a mostani selejtező-sorozattól. Visszavonult Király Gábor és Juhász Roland, a tapasztalatot pedig nehéz pótolni. Picit féltem a válogatott fiataljait ennek a sorozatnak a terhétől, s bár rutintalanabb az együttes, azokkal a véleményekkel nem értek egyet, melyek szerint Bernd Storck kísérletezni fog a gyengébbnek vélt ellenfelek ellen. Teljesen tudatosan készül és építi be a fiatalokat, valamint az új arcokat. Nem is tehet mást, mert a keddi, Feröer elleni meccs rendkívül fontos lesz. A jó rajt megadhatja az alaphangot a sikeres folytatáshoz.

 

Hogy a kapus szerint Portugália ellen milyen eséllyel lépünk majd pályára?

 

„Ugyan Franciaországban egy parádés meccset játszottunk velük, most úgy hiszem, sokkal nehezebb dolgunk lesz. Már csak azért is, mert a csoportmeccsek alatt az volt az érzésem, hogy taktikáznak, hogy a számukra megfelelő ágra kerüljenek. Most ez nem áll fent, de az a tudat, hogy három gólt is lőttünk nekik, mentálisan jó alapot szolgáltathat az ellenük való összecsapásra – aki arról is beszélt, kivel harcolhatunk a második helyért.

 

„Svájc egy rapszodikus csapat. Néha feltűnnek arrafelé nagyon jó játékosok, valamikor meg a csapategységük erős. Van, hogy remekül játszanak, míg máskor kisebb csapatok ellen is botlanak. Nagy csata lesz a második helyért, de amint mondtam, ennek a válogatottnak most van egy nagyon erős támogatottsága. Ha ebből tőkét tudnak kovácsolni, akkor bármi lehet. Nyáron nem csak a belvárosban nem lehetett elférni az Eb-sikerek láttán, hanem a kis falvak élete is felpezsdült, tehát országszerte mindenki mögéjük állt és biztatta őket, ami nagyon irigylésre méltó. 

Legfrissebb híreink