Szűcs Lajos: Kaposvár

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

ÍME, A KAPOSVÁR BEJELENTÉSE:

"Magyar és német bajnok kapusedző csatlakozott a szakmai stábhoz, ugyanis csapatunk sikerességéért dolgozik a továbbiakban Szűcs Lajos.

Élő közvetítés az átigazolásokról - az NB III-as bajnokesélyes új edzőjével beszélgettünk - NB1.hu

 

Szűcs Lajost nem kell bemutatni a magyar labdarúgás szerelmeseinek. Az egykori válogatott hálóőr a Ferencváros ifjúsági csapataiban kezdte a pályafutását, de tizennyolc évesen munkába kellett állnia, így abbahagyta a labdarúgást. Akkoriban az Újpest ifi csapatának kapusgondjai voltak, és megtudták, hogy mi történt vele, így Sarlós András szerződést ajánlott neki, amit vonakodva, de elfogadott. Garami József edzőségének idején kerül az Újpest felnőtt csapatába. 1997-ben Németországba igazolt, az újonc Kaiserslauternbe, ahol bajnoki címet szerzett. Első évében már távozni akart kevés játéklehetőség miatt. Aztán mégis maradt mert a Bajnokok Ligája kezdetén leszakadt az első kapus válla. Ennek ellenére sem játszott a BL-ben. Ezek után egy évre kölcsönbe leszerződött a Ferencvárosba. Egy év után visszarendelték Németországba. Ekkor szerződést ajánlott neki a Stuttgart és a Cottbus. Végül a Ferencváros vásárolta ki a Kaiserslauternből. A Ferencvárosban első számú kapusként számoltak vele mindvégig. Itt két bajnoki címet és kupát, valamint egy szuperkupát nyert. Szerepelt az UEFA-kupa csoportkörében is. 2005-ben a Lombard Pápához szerződött, ahol tíz évet töltött el. A csapat vezéregyénisége volt és védéseivel tartotta az NB I-ben a Lombard Pápát sok éven át. 2015-ben, amikor megszűnt a Lombard, a másodosztályba kieső Dunaújvárosba igazolt, majd a harmadosztályú RKSK együttesében vezetett le, ahol már kapusedzőként is számították rá, majd 2016-ban vezetőedzőként is. A 2017-18-as szezonban az NB II.-ben szereplő a Csákvári TK kapusedzője lett, majd 2019-től a Vasas szakmai stábjában dolgozott, mint kapusedző. A folytatásban pedig már csapatunk kapusainak szakmai munkájáért felel.

Korábbi kapusedzőnk, Gyenes András a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián folytatja munkáját, amihez ezúton is sok sikert kívánunk!"

Legfrissebb híreink