Szűcs Lajos hatalmas kaposvári ambíciói

Nem igazán tudtak belecsapni a lecsóba.

Forrás:

Ahogy az nb1.hu pénteken hírt adott róla, Szűcs Lajos csatlakozott a Kaposvár szakmai stábjához és kapusedzőként segíti a zöld-fehéreket az élvonalba maradásért folytatott harcban.

Ennek kapcsán nyilatkozott a tizenhat bajnokiból tizenhármat elveszített Kaposvár honlapjának a kapusedző, és az eddigi tapasztalatai mellett, személyes lelkesedéséről is beszélt:

"Hatalmas ambícióval érkeztem, igyekszem a lehető legjobban átadni azokat a tapasztalatokat, élményeket, amiket én átéltem. Bízom abban, hogy ez jól fog elsülni és kapusok, valamint a csapat is jól szerepel majd."

Szűcs Törökországba már együtt tartott a csapattal, és az edzőtáborról is elmondta tapasztalatait:

"A felkészülési idő rövidsége miatt, nem igazán tudtunk belecsapni a lecsóba. Enyhe túlzással csak két és fél hét állt a rendelkezésünkre, mivel az utolsó hét már a Puskás Akadémia elleni mérkőzésre való felkészülésről szól. Az ismerkedésre viszont remek volt az edzőtábor, emellett pedig pár dolgot át is tudtunk beszélni a kapusokkal. Bízom benne, hogy ezeket a dolgokat használni fogják és látszani fog a játékukon. A felkészülés során lejátszott mérkőzésen a kapusok abszolút pozitív benyomást keltettek bennem. Természetesen ez egy hosszabb folyamat és nincs is egyszerű dolgunk, mivel januárban és februárban kilenc mérkőzés vár ránk a bajnokságban és a Magyar Kupában."

A Kaiserslauternnel és a Fradival is bajnoki címet szerzett hálóőr természetesen a kaposvári portásokról is szót ejtett:

"Pogacsics Krisztiánt régebb óta ismerem, korábban játszottunk is egymás ellen. Slakta Balázs fiatalabb generáció, de többször láttam védeni, valamint, amikor még Csákváron dolgoztam, akkor személyesen is láttam játszani. Már akkor is jó benyomást keltett bennem, hiszen egy jó adottságokkal rendelkező, jó képességű kapus, aki szorgalmas és alázatos. Ugyanez elmondható Krisztiánról is, aki mellett még a rutin is szól."

Szűcs bizakodó, de nem lesz egyszerű feladat a Rákóczi számára az első osztályú tagság megőrzése, hiszen 9 ponttal vannak elmaradva a bennmaradó helyen telelő Pakstól.

A Kaposvár az első tavaszi fordulóban a Puskás Akadémiát fogadja, és a kapusedző már akkor is örülne, ha a Rákóczi megszerezné első döntetlenjét a bajnokságban...

Legfrissebb híreink