Sztár lett Uruguayban Vadócz Krisztián

Parádés környezetről és Diego Forlánról is nyilatkozott.

Forrás: honvedfc.hu

A Honvédnál nevelkedő, külföldi kalandozásai mellett a Kispest felnőttcsapatában három időszakban is szereplő Vadócz Krisztián tél óta a patinás uruguay-i Penarol együttesét erősíti, ahol egyébként az ország egyik legendája, Diego Forlán az edző. A 40 esztendős szakvezető 112 alkalommal szerepelt az uruguayi nemzeti csapatban, vb-4., vb-gólkirály, megfordult a Manchester Unitedben, az Atletico Madridban, az Internazionaléban, majd az indiai Mumbai City és a honkongi Kitchee labdarúgója is volt, ennek okán pedig megjegyezték, Vadócz Krisztián csak azért kapott szerződést, mert Forlán a barátja. Erről is nyilatkozott interjújában a Honvéd honlapjának a középpályás.

„Ha csak ezen múlva, akkor biztosan nem lennék tagja a kezdőcsapatnak, sőt a keretbe is alig férnék be – mondta Vadócz Krisztián. – 28 fős az első csapat kerete, ebből legalább 15-16 játékos jobb barátságban van Diegóval, mint én, ez nem erről szól, itt minden edzésen és meccsen bizonyítani kell. Szokták mondani, hogy Kelet-Európából érkeztem, én azonban mindig hangsúlyozom, hogy Közép-Európa, és ahogyan korábban is említettem, nemcsak magamat, Magyarországot is képviselem, amolyan utazó nagykövetként.”

Vadócz Krisztián eddig három bajnoki és két Libertadores-kupa-mérkőzésen képviselte eddig Magyaországot, az öt találkozóból négyszer volt kezdő, két-két győzelem és vereség mellett egy döntetlen a Penarol mérlege a 34 esztendős középpályással a soraiban.

Honvéd: a találkozás öröme - NB1.hu

 

„Parádé – jellemezte egy szóval a kinti közeget Vadócz Krisztián. – Persze hétközben tényleg sokat kell dolgozni, mielőtt kimegyünk a fénybe, a pompába, de végig világos elvek, utasítások mentén készülünk és lépünk pályára. Fantasztikus a légkör, igaz, azt is értem, amikor szidnak minket, itt mindig, mindenhol nyerni kell!”
 

A Penarol és Vadócz Krisztián immár egy hónapja nem felelhet meg a szurkolói elvárásoknak, a gárda legutóbb a Libertadores-kupán lépett pályára, ahol 1–0-ra legyőzte a bolíviai Wilstermann együttesét, utána azonban a hazai bajnokságot és a dél-amerikai sorozatot is felfüggesztették, a játékosok pedig otthon, egyéni edzésterv mellett készülnek. Igaz, a szurkolókat sem kell teljesen nélkülöznie Vadócz Krisztiánnak.

„Bár viszonylag kietlen területen járok futni, de amikor elmegyek otthonról, rendszeresen felismernek, közös fotót kérnek. Még nem is voltam a Penarol játékosa, amikor már a repülőtéren vártak, fotózkodtak velem. A klub sajtóosztálya mondta például az egyik alkalommal, hogy a legutóbbi videó nem volt annyira népszerű, csak ötvenezer emberhez ért el – adott betekintést Vadócz Krisztián abba, hogy milyen Dél-Amerika egyik legnagyobb klubjánál szerepelni, ahol a hazai meccseken rendre telt ház, 40 ezer fanatikus drukker fogadja a játékosokat. – Ami a körülményeket illeti, van olyan pálya, ami kifejezetten göröngyös, ahol az ötméteres, lapos passz is a társ torkához pattanhat, ebben van tapasztalatom, a régi Bozsik Stadionban sem volt mindig tökéletes a talaj, ezt a feladatot is meg kell oldani.”

Bár messzire kanyarodtunk a kiindulóponttól, a beszélgetés (sajnálatos) apropóját a koronavírus adta, ami viszont jó hír, hogy Vadócz Krisztián és a családja is jól van, és a 42-szeres válogatott labdarúgótól azt is megtudtuk, mire van szükség ebben az időszakban.

„Amire egy sportolónak mindig: fegyelmezettségre, csak éppen most az előírásokat kell fegyelmezetten betartani – tette hozzá Vadócz Krisztián. – Sokan keresnek mostanában, az újságírók kérdezik, hogy én hogy érzem magam, én meg tájékozódom az otthoni helyzetről. Az élet minden területére kihat a vírus, amikre most figyelni kell, engem is több területen érint, a zöldségestől, a befektetéseken keresztül az állatkórházig, illetve az utazások korlátozása miatt a feleségem otthon maradt, szóval ahogy mondtam, fegyelmezettnek kell maradni.”
 

Vadócz Krisztián hozzátette, természetesen Uruguayból is követi, követte a Honvéd szereplését, bár volt olyan mérkőzés, amit a meccs előtti sziesztája miatt ki kellett hagynia, de abszolút képben van a csapattal kapcsolatban, miközben igyekszik a legjobb hírét vinni Dél-Amerikában a magyar futballnak és a Honvédnak.

Legfrissebb híreink