Szoboszlainál nem volt jobb, Dárdai üzent a pletykásoknak - reakciók

A lipcsei edző kiemelte a lényeget.

Forrás: herthabsc.de

Mint arról beszámoltunk, a Bundesliga 9. fordulójának szombati játéknapján hibátlanul teljesítettek a magyaros csapatok: a térdsérülésből lábadozó Sallai Rolandot nélkülöző Freiburg a Wolfsburg otthonában győzött, míg a Dárdai Pál vezette, Dárdai Mártont a soraiban tudó Hertha a Mönchengladbachot, a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló, csereként beállva gólig és gólpasszig jutó Szoboszlai Dominik repítette RB Leipzig a Fürthöt verte hazai környezetben.

Dárdai Pállal kapcsolatban ismét felröppentek olyan hírek a német sajtóban, hogy adott esetben már az utódját keresi a berlini vezetőség (ezúttal Domenico Tedescót boronálták össze a csapattal), ám a magyar mester még a mérkőzés előtt úgy fogalmazott, mindig mosolyog ezeken a pletykákon, a pályán mutatott teljesítmény pedig őt igazolta.

"A taktikai fegyelem a kezdetektől fogva megvolt, de a Gladbach agresszívan játszott, nem nyugodhattunk meg. Ahelyett azonban, hogy a fiúk elbizonytalanodtak volna, a legmegfelelőbb pillanatban jött a gól. Ez felszabadított minket, a második félidőben pedig a középpályán is teljesen rendben voltunk. Sajnos a második gól hiányzott a játékunkból, de jó százalékban nyertü meg a párharcokat, így minden tiszteletem a csapaté. Megérdemeltük a sikert" - mondta a lefújást követően.

Lipcsében eközben Szoboszlai Dominik az rblive.de oldalon csapatából (Yussuf Poulsenhez hasonlóan) a legjobb értékelést kapta, egyben kiemelték a fejlődését és azt, hogy a Stuttgart elleni debütálása óta most játszott a legjobban. Jesse Marsch vezetőedző nyilatkozatában dicsérte a cseréket (így Szoboszlait is), és elégedetten nyugtázta a győzelmet.

"A félidőben nyugodtak voltunk, és azt mondtuk a játékosoknak, hogy kevesebb hibát kell elkövetnünk, plusz több párharcot kell megnyernünk. Fontos, hogy tanuljunk az első félidőből, de mindenekelőtt beszélnünk kell a második félidőben mutatott teljesítményünkről. A cserék nagyon jól játszottak, Yussuf Poulsen pedig teljesen készen állt a játékra, kiválóan futballozott. A jövőben tisztábban kell uralnunk a labdabirtoklást, és a hazai meccseinken már az elejétől kezdve meg kell mutatnunk a minőségünket."

Legfrissebb híreink