Szoboszlaiéknak necces volt, az olaszok még mindig vinnék – videó

Nem biztos, hogy okos lenne mindenkit elengedni.

Forrás: FC Red Bull Salzburg

Abban semmi meglepetés nincsen, hogy az osztrák bajnokságban az RB Salzburg telel majd az élen. Az viszont meglepetés lett volna, ha a gárda a 2019-ben esedékes utolsó bajnoki mérkőzésén nem őrzi meg a veretlenségét. Márpedig, eléggé necces volt a történet Szoboszlai Dominikék számára tegnap.

A Salzburg a középcsapatnak számító Hartberg vendége volt és viszonylag hamar dupla hátrányba került. A 16. percben Ashimeru kiállítása miatt 10 emberre fogyatkozott, majd a 24. percben Rep megszerezte a vezetést a hazaiaknak. 10 perccel később Junozovic egyenlített, de Tadic a fordulás után nem sokkal ismét a pályaválasztót juttatta előnyhöz, méghozzá 11-esből.

Három perccel később Szoboszlai bizonyítási lehetőséget kapott, az egyenlítésből ő is kivette a részét, ami a végeredményt is jelentette.

Streamable - free video publishing

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

A Salzburg 44 ponttal áll az élen, a második LASK Linz 41-gyel rendelkezik, de ma délután a Sturm Graz ellen lép pályára...

Jesse March, a Salzburg trénere arról beszélt a mérkőzés után, hogy örült és nehéz meccsen vannak túl. A megszerzett 1 pontról azt mondta, nem a legideálisabb, de játékosai bizonyították, hogy remek mentalitásúak, hiszen kétszer is egyenlítettek idegenben, hangsúlyozzuk, emberhátrányban. Külön kiemelte, hogy lélektanilag nagyon fontos a továbbiakra való tekintettel, hogy megőrizték veretlenségüket.

A gárda egyébként eléggé tartalékosan állt fel, és az is kérdéses, milyen összetételű lesz a játékoskeret a tavasszal. A Salzburg több játékosát is hírbe hozták már sztárklubokkal, így Szoboszlai Dominiket is. A Liverpool elleni, keddi BL-csoportmeccs után azt mondta, a sorsára januárban kell visszatérni, addig nem igazán tud mit mondani.

Mint ismeretes, a gárda tehetségeivel kapcsolatban a klubvezetők már a nyáron is elmondták, ameddig a BL-ben szerepel a csapat, nincsen szó kiárusításról. A Salzburg tavasszal az El-ben folytatja, a bajnokságban is szoros eddig a versenyfutás, így nem lehet mindenkit elengedni.

Az nb1.hu úgy tudja, Szoboszlai iránt továbbra is Olaszországból mutatkozik a legkitartóbb érdeklődés.

Legfrissebb híreink