Szoboszlaiék botlottak, Prosser álomszerűen debütált

Három magyar is pályán volt a Lipcsében.

Forrás: RB Leipzig English /Twitter

NÉMETORSZÁG:
A három magyar válogatott játékost is soraiban tudó RB Leipzig 1-0-ra kikapott a mezőny egyedüli százszázalékos csapatánál, a VfL Wolfsburgnál a német labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Az idénybeli második vereségüket elszenvedő vendégeknél Gulácsi Péter - aki a gól előtt középre paskolta ki a labdát - és Willi Orbán végigjátszotta a találkozót, míg az előző forduló legjobbjává választott Szoboszlai Dominikot a 68. percben lecserélték.

Az éllovas Wolfsburg először kezdte a Bundesliga-idényt három győzelemmel.

Az előző szezonban ezüstérmes lipcseieknél a csapatkapitány Marcel Sabitzer nem szerepelt a keretben, a hivatalos verzió szerint kisebb sérülés miatt, sajtóértesülések szerint viszont azért, mert klubja megegyezett a Bayern München csapatával az átigazolásáról. Az osztrák válogatott középpályás távollétében Gulácsi viselte a csapatkapitányi karszalagot.

Bundesliga, 3. forduló:
VfL Wolfsburg-RB Leipzig 1-0 (0-0)

DÁNIA:
Prosser Dániel góllal járult hozzá a Sönderjyske 2-2-es döntetlenjéhez a Viborg FF ellen a dán labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának vasárnapi játéknapján.

A Sönderjyske honlapja szerint az MTK Budapest csütörtökön érkezett kölcsönjátékosa az első mérkőzésén a 65. percben lépett pályára, és egy perccel később máris betalált új csapatában, amelyet az MTK korábbi vezetőedzője, a német Michael Boris irányít.

A Sönderjyskének egy győzelem és négy vereség mellett ez volt a második döntetlenje az élvonal mostani idényében.

Legfrissebb híreink