Szoboszlai után újabb magyar tehetség kezdte el a gólgyártást Ausztriában – videó

Már az első meccsén betalált.

Forrás:

A Debrecenben folyó utánpótlás-képző munka előtt csak kalapot lehet emelni. A Loki aranykorszakában, amikor a gárda a bajnoki aranyak mellett a kupagyőzelmeket is szállította, tele volt a csapat helyi nevelésű, magyar játékosokkal. Átmeneti szünet után, néhány éve, ismét ezt az utat kezdték el járni a hajdúságiak.
 
Az első csapat a legjobb kezekben van Herczeg Andrásnál, aki remek érzékkel adja meg a lehetőséget a fiataloknak a bizonyításra, elég csak Zsóri Dánielre gondolni, aki feltételezhetően az év gólját ollózta a Ferencvárosnak.
 
Ám felbukkant egy újabb debreceni tehetség, aki szintén januárban került fel az első gárdához Zsóriékkal egyetemben, de nem maradt Debrecenben, hanem tovább állt Ausztriába. 
 
Bukta Csabával kapcsolatban február 17-én érkezett a jelentés, hogy a Red Bull Salzburg fiókcsapatához, az osztrák másodosztályban szereplő FC Lieferinghez igazol. Ahhoz a gárdához, melynél Szoboszlai Dominik is elkezdte bontogatni a nemzetközi szárnyait.
 

Bukta az Austria Wien II elleni mérkőzésen a szünetben lett becserélve, a 62. percben gólt szerzett, amivel beállította a mérkőzés 1-1-es végeredményét. Teljesítményének az értékét növeli, hogy ez volt az első meccs, amin játszott. A Liefering a nyolcadik helyen áll a 16 csapatos másodosztályban, az Austriaé a 13. pozíció.
 
Bukta átigazolásához egyébként a FIFA fiatalkorúak átigazolási bizottságának jóváhagyására volt szükség. 
 
A testület, az első jelek szerint, jól döntött, amikor áldását adta a klubváltásra.
 

Legfrissebb híreink