Szoboszlai Pécsett kezdte az évet - videó

Jól alakult a 2019-es esztendő a fiatal játékosnak.

Forrás:

A Bajnokok Ligájában is vitézkedő Red Bull Salzburg labdarúgócsapatának magyar válogatott légiósa, Szoboszlai Dominik a közelmúltban Pécsett járt: TOCA-edzéssel indította az évet a Garami József Labdarúgó Utánpótlásképző Központban. A 19 éves játékosnak nagyon tetszett a két órásra nyúlt gyakorlás (a mellette lévő pályákon edzők számára pedig láthatóan nagy élményt jelentett, hogy ki rugdossa a labdát a „szomszédban”), amely után elmondta, nem csak a pécsieknek ajánlja ezt a módszert, hanem minden magyar gyereknek.

– Minden feladat más, segíti a technikát, az első érintést, a fejjátékot – fogalmazott Szoboszlai.

Security Check Required

 

A magyar válogatott középpályása számára nagyon jól indult az év, hiszen az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tudósítóinak köszönhetően felkerült arra a Top 50-es listára, amelyen a 2019-es esztendő legígéretesebb fiatal játékosait szedték csokorba. „Magyar felnőttválogatott, irányító középpályás, aki mindkét lábával jól tud lőni, és Paul Pogbához hasonlítják. Több angol csapat is közelről figyeli” – jellemezte Szoboszlait az uefa.com. A listán olyan nevek szerepelnek, a teljesség igénye nélkül, mint például a Barcelona sztárja, Ansu Fati, a Manchester United üdvöskéje, Mason Greenwood, vagy éppen az Arsenal tehetsége, Gabriel Martinelli.

Szoboszlai és a Red Bull Salzburg számára már csak néhány napig tart a téli pihenő. A magyar játékos január 9-én utazik vissza csapatához, ahol megkezdi a felkészülést – ennek részeként Katarban edzőtáborozik Jesse Marsch együttese.

Élő közvetítés az átigazolásokról - újabb magyart igazolt a Fradi - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink