Szoboszlai Olaszországban? Marco Rossi markáns véleménye

Fontos dologra világított rá.

Forrás: MTI

Szoboszlai Dominik valószínűleg hamarosan szintet léphet. A Red Bull Salzburg magyar válogatott játékosa több olasz klub érdeklődését is felkeltette. Korábban az nb1.hu-n is beszámoltunk arról, hogy Marco Rossi elárulta, a futballista minden bizonnyal Itáliában folytatja a pályafutását. Szoboszlai többek között az AC Milan, a Lazio és az Inter érdeklődését is felkeltette.

Rossi elárulta: itt folytatja Szoboszlai! - NB1.hu

 

Rossi az m4sport.hu-nak elmondta, jó döntés lehet, ha Szoboszlai egy Serie A-ban szereplő klubbal egyezne meg. A nemzeti együttesünk szövetségi kapitánya szerint egyre több ifjú játékosnak szavaznak bizalmat az olasz klubok. Hozzátette, két-három év alatt Szoboszlai is komplett futballistává válhatna Olaszországban.

"A mostani tendencia azt mutatja, hogy sokkal több fiatal játékost foglalkoztatnak az olasz edzők, mint korábban. Nagyon sok feltörekvő, tehetséges edző dolgozik az olasz fociban, akik egyre több fiatalnak adnak lehetőséget. Ez az egyik oka, hogy Szoboszlai Dominikot is megkeresték az olasz élvonalból. Úgy tudom, már több mint kilenc hónappal ezelőtt is sokan figyelték őt, és nem hiszem, hogy változott volna vele kapcsolatban a csapatok véleménye.

 

Ha egy fiatal játékos, mint Dominik játszik és sikeres Olaszországban, akkor bárhol az lesz. Az olasz bajnokság talán nem a legerősebb, nem a legszebb, de biztosan a legkeményebb. Szóval ha egy Dominikhoz hasonló játékos Olaszországba tud igazolni, és itt játszik, akkor két-három év múlva igazán komplett futballistává tud válni, és ott lehet Európa legjobbjai között" - nyilatkozta Marco Rossi.

 

A 19 esztendős Szoboszlai szerződése 2022-ben jár le a Salzburgnál. Az értékét a Transfermarkt 13,5 millió euróra becsüli. Fiatal kora ellenére a magyar válogatottban már nyolc meccsen szerepelt Szoboszlai. 

Legfrissebb híreink