Szoboszlai jövője: Marco Rossi és a menedzser is megszólalt

Sokat sejtető szavak?

Forrás: Twitter/Red Bull Salzburg

A következő fél szezon megválaszolhatja, készen áll e magasabb szinten folytatni pályafutását Szoboszlai Dominik, a BL-csoportkörös RB Salzburg válogatott labdarúgója – mondta az M4 Sportnak nyilatkozó menedzsere, Esterházy Mátyás.

„Szeretnénk, ha olyan stabil alapokon nyugvó játékos lenne, aki amikor továbblép Salzburgból, akkor a következő állomáshelyén meg is állja majd a helyét. És azt gondoltuk, nem most jött el az ideje a váltásnak” – szögezte le Esterházy, aki hozzátette, sokan kételkedtek benne, hogy más fog történni, mint amit kifelé kommunikált valamennyi érintett.

 

De nem véletlen a tudatosság. „Ki lenne jobban tisztában a célokkal, mint maga a játékos?! Úgyhogy Dominikkal erről azért nem kell minden héten beszélni. Pontosan tudja, hogy mit miért csinálunk, és ebben nagyon elhivatott partner. Természetes, hogy az ember mikor magas szinten is tud teljesíteni, akkor folyamatosan nő az ázsiója klubon belül is, de hát nem véletlenül szerződtették tizenhat évesen. Akkor is nagyon sokat láttak benne, és folyamatosan, akár a második csapatban, akár utána az elsőben úgy építették, hogy az a bizonyos stabil alap az meglegyen. Azt gondolom, egy fiatal játékosnak Európa topfutballjában erre mindenképpen szüksége van ahhoz, hogy megállja a helyét.

S hogy mit hozhat a jövő?

„Nem szeretnék semminek elémenni, nem szeretnék semmit sürgetni, olyan döntést szeretnénk hozni – amikor annak eljött az ideje –, ami minden szempontból megalapozott”.

 

Marco Rossi is elmondta véleményét a középpályásról. "Egy részről fontos, hogy a Salzburgban rendszeresen pályára lépjen, másfelől viszont a bajnokságból nagyon kilógnak, ezért nincsenek nehéz mérkőzéseik. A Bajnokok Ligájában is bemutatkozhat, többek között a Liverpool ellen, ami nagyon jó erőfelmérő lesz, hogy egy ilyen nagy csapat ellen mire képes.

Egészen biztos vagyok abban, hogy hamarosan ő is elhagyja a Salzburgot, legkésőbb jövő nyáron. Nem véletlenül tartják őt a nemzetközi futball egyik legnagyobb tehetségének."

Legfrissebb híreink