Szoboszlai-gólpassz, Nagyék hibátlanok, három magyarral nyert a DAC

Kisséket nagyon kiütötték, Sallai és Szalai is játszott.

Forrás: Twitter/RB Leipzig

Németországban a Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburg 0-0-s döntetlent játszott Szalai Ádám csapata, a Mainz vendégeként a Bundesligában. Szalai és Sallai egyformán a kezdőcsapatban kapott helyet, előbbit a szünetben, utóbbit pedig a 81. percben cserélték le. A címvédő Bayern München egy félidő alatt eldöntötte a Bochum elleni hazai meccsét, a bajorok 45 percnyi játék után már 4-0-ra vezettek az újonc ellen. Novothny Soma nem volt tagja a Bochum meccskeretének.

Az RB Leipzig döntetlent játszott Kölnben. A vendégeknél mindhárom magyar válogatott játékos, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is kezdő volt. Utóbbi már az ötödik percben egy szép támadás végén kapuba talált, de pár centis les miatt a játékvezető nem adta meg a gólt - jelezte az MTI. Hasonló eset még többször előfordult a mérkőzés során mindkét oldalon, végül a Köln szerzett vezetést az 57. percben. Ekkor az üresen álló Anthony Modeste lőtt Gulácsi kapujába, és bár Felix Brych elsőre szabálytalanság miatt nem adta meg ezt sem, a videófelvétel megtekintése után mégis középre mutatott. Nagy erőket mozgósított a Lipcse az egyenlítésért, ami végül Szoboszlai szöglete után Amadou Haidara közeli fejesével jött össze a 72. percben. Mindkét csapat győzelemre játszott, rendkívül nagy volt a küzdelem és az iram. Adódott még óriási helyzet a kölniek és a lipcseiek kapuja előtt is, de előbb a kilépő Szoboszlai találta el a hazaiak kapusának fejét átemelési kísérleténél a 91. percben, majd a 94.-ben Ondrej Duda passzolta vissza a labdát a nagyot védő Gulácsinak, ahelyett, hogy az üres kapuba lőtt volna. Szoboszlai a 93. percben jött le a pályáról.

Az olasz másodosztályban Nagy Ádám csapata, a Pisa továbbra is hibátlan, ezúttal a Vicenzát verték 3-1-re idegenben. A magyar válogatott középpályás a 65. perctől kapott lehetőséget. 

Ausztriában Bukta Csaba végig a pályán volt az Austria Wien otthonában 0-0-s döntetlent játszó Altachban. Hollandiában az Ajax nagyon kiütötte Kiss Tamás csapatát, a Cambuurt: az amszterdamiak hazai környezetben 9-0-ra nyert. A magyar játékos a 67. percben csereként lépett pályára. 

A román másodosztályban a Csíkszereda 2-1-es sikert aratott a Temesvár otthonában. Szerbiában Kun Bertalant a 80. percben cserélte be edzője, de csapata, a Proleter odahaza 3-2-re kikapott a Mladost ellen. 

Szlovákiában a DAC 2-1-re győzött a Rózsahegy otthonában. Schäfer András végigjátszotta a bajnokit, Hahn János kezdőként 63 percet kapott, míg Szendrei Ákos a 81. percben lépett pályára. 

Legfrissebb híreink