Szoboszlai főszereplő volt, Szalaiék nagyon mérgelődhetnek

Holenderék kedvező helyzetben.

Forrás: Twitter/RB Leipzig

Az RB Leipzig házigazdaként 2-2-es döntetlent játszott a spanyol Real Sociedaddal a labdarúgó Európa-ligában, a nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharc első, csütörtöki mérkőzésén.

A német csapat magyar válogatott játékosai közül Gulácsi Péter végigvédte a meccset, Szoboszlai Dominik a nyolcvanadik percben lépett pályára, Willi Orbán viszont betegség miatt nem szerepelt a keretben. Szoboszlai egy perccel a becserélését követően a földre került a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, a hazaiak ezzel egyenlítettek.

A Fenerbahce a magyar válogatott Szalai Attilával a védelemben 3-2-es vereséget szenvedett a vendég Slavia Prahától a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőjébe jutásért zajló párharc első, csütörtöki mérkőzésén.

A cseh együttes az első félidő végén került előnybe, de az isztambuli csapat a szünet után nem sokkal egyenlíteni tudott. A prágaiak a következő hat percben viszont kétszer is eredményesek voltak, közben Szalai a 61. percben sárga lapot kapott. A Fenerbahcének aztán a 83. percben sikerült újabb gólt szereznie, de így is kedvezőtlen helyzetből várja a visszavágót.

A Partizan Beograd 1-0-ra nyert a Sparta Praha otthonában. A belgrádiak magyar válogatott játékosa, Holender Filip a cseresorból nézte végig a mérkőzést. A győztes gólt a holland Queensy Menig szerezte a 78. percben.

Legfrissebb híreink