Szoboszlai erre a klasszisra akar hasonlítani

A munkamorálja már hajaz rá.

Forrás:

Nemrég közzétette a goal.com az ötven legígéretesebb tehetséget a világon. A listán nagyon előkelő, 21. helyen végzett Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg magyar tehetsége, akivel ennek apropóján interjút is készített a hírportál. 
 
A fiatal játékos szavaiból, ahogy eddig is, süt a céltudatosság, pontosan tudja, mikor, hol és mit szeretne elérni.
 
– Rengeteg ember Szergej Milinkovics-Savicshoz és Toni Kroos-hoz hasonlít. Ezt jó hallani tőlük - mondta a Goalnak Szoboszlai.
 
Természetesen arra is kitért a játékos, hogy nemrég óriás klubok kapcsán merült fel a neve. Összeboronálták például a Juventusszal, de az Arsenal és a Bayern München érdeklődéséről is lehetett hallani. Emellett valljuk be, az se lenne meglepő, ha a Salzburgból a Bundesliga harmadik helyén álló testvér egyesületben, a Lipcsében kötne ki egyszer Szoboszlai, Gulácsi és Orbán mellett.
– Sok pletyka kering mostanában a jövőmmel kapcsolatban. Természetesen nagy megtiszteltetés, hogy olyan klubok is képben lehetnek, mint a Juventus, az Arsenal vagy a Bayern München, de a karrierem jelenlegi szakaszában csak a munkára és a Salzburgban való fejlődésemre koncentrálok. Egy nagy klubnak és egy sikeres csapatnak a tagja lehetek. Az a célom, hogy állandó helyem legyen a középpályán. Minden más csak ezután jöhet. Mindegyik játékos játszani akar a legjobb bajnokságok egyikében és a Bajnokok Ligájaban is. Ez alól én sem vagyok kivétel, de ehhez még rengeteg munkára van szükségem. Jó úton járok, de az utam még csak most kezdődött el – vallott Dominik.
 
Azt is elmondta, kire néz fel igazán, és miért. Korából ítélve nem is igazán meglepő, hogy napjaink egyik legjobbját, Cristiano Ronaldot említette.
 
– Cristiano Ronaldo nagy hatással volt rám, főként a munkához való hozzáállása nyűgözött le. Ő az egyik legjobb játékos és személyiség a futball történetében. Próbálok a saját utamon járni, és remélem egyszer én is olyan példakép lehetek a gyermekek számára, mint ő – mondta a magyar válogatott játékos – mondta Dominik, aki reméli, egyszer egy csapatban játszhat a portugállal. Erre, ha a Juventus érdeklődése valós, még lehetősége is lenne.
 
Ezt követően arról is beszélt, édesapja továbbra is inspiráló számára, ő is példaképként van jelen életében.
 
A teljes interjú itt olvasható.

Legfrissebb híreink