Szoboszlai elárulta, hogy kezdi el a felkészülést

Hamarosan kiderül, igaza volt-e az olasz sajtónak.

Forrás:

Hosszú hetek óta állítja az olasz sajtó (Magyarországon az ezekről a cikkekről szóló híradások jelennek meg, tehát nem a honi újságírók találják ki), hogy Szoboszlai Dominik a Milanban folytatja a pályafutását, ám a taljánok szerint a Napoli és a Lazio is hívja a magyar válogatott középpályást.

Szoboszlai és a menedzsere, Esterházy Mátyás az NS-nek nyilatkozott a legújabb fejleményekről.

„Ígérem, amint érdemi fejleményekről számolhatunk be, megtesszük, ám egyelőre nincs miről – felelte Esterházy Mátyás, a játékos menedzsere, miután arról érdeklődtünk, hogy beszélgetésre vagy fontos bejelentésre érkeztünk-e.  –  Az európai bajnokságok többsége még tart, az átigazolási piac szeptemberben is nyitva áll, nincs miért kapkodni. Bár minden félnek érdeke, hogy minél előbb eldőljenek a lényegi kérdések, semmit sem akarunk siettetni, a legjobb döntést szeretnénk meghozni. Akkor sem csuknak börtönbe, ha csak hetek múlva dől el, hol folytatja Dominik, a lényeg, hogy a karrierje szempontjából a legjobb helyre kerüljön.”

„Akad olyan cikk, amelyet elolvasok, de az utóbbi egy hétben pihenni akartam, nem pedig a jövőmről szóló találgatásokkal foglalkozni – mondta lapunknak a nyolcszoros válogatott középpályás. – A hírek egy része persze eljut hozzám, néhány ismerősöm felhívott, kérdezték, mennyi igaz a pletykákból, de nekik is csak annyit mondtam, hogy olvassák végig a cikket, aztán rájönnek. Tényleg nem akartam ezzel foglalkozni, az utolsó osztrák bajnoki forduló után éreztem, pihenésre van szükségem, fontos volt, hogy hét napig tényleg szabad legyek, és feltöltődjek. Az elmúlt egy hetet a barátaimmal és a családommal töltöttem, persze azért néhányszor lementem a focipályára, sokat lábteniszeztem, ott ugyanis inkább a technika számít, nem a futómennyiség. Mindenesetre a pihenésnek vége, a héten már a Salzburgtól kapott egyéni edzésterv alapján készülök. Amolyan rávezető jellegű program, háromnaponta van pihenőnk, kedden negyven percet futottam. Jövő hét vasárnapig így készülök, július huszonhetedikén pedig visszatérek Salzburgba, jelen állás szerint ott kezdem el a felkészülést.”

Szoboszlai tehát, a saját elmondása szerint Salzburgban kezdi meg a felkészülést, de az olasz sajtó továbbra is azt állítja, hogy a Milanba igazolt.

Pár hét és kiderül, igazuk volt-e a taljánoknak.

Legfrissebb híreink