Szoboszlai Dominikot Cristiano Ronaldo szintjére emelték

Dzsudzsák Balázstól nem azt várták el, amit kellett volna.

Forrás: Réti Zsolt

Sallói István, aki jelenleg a ZTE sportigazgatója tizenháromszor szerepelt a válogatottban, ezekből kétszer is Izland ellen lépett pályára. Sok sikerélményben nem lehetett része az északiak ellen, hiszen 1992-ben 2-1-re kapott ki ellenük a magyar válogatott, egy évvel később pedig 2-0-ra. Csütörtökön este szívből örült annak, hogy a Rossi-csapat törlesztett a múltért és az északi akadályt megugorva kijutott az Európa-bajnokságra.

A Magyarország-Izland mérkőzés után a Kossuth Rádiónak nyilatkozott, Szoboszlai Dominik szerepéről részletesebben is beszélt, hiszen már gyerekkora óta ismeri a középpályást.

„Szoboszlai Dominik egy nagyon érdekes srác, egészen fiatalkora óta ismerem és figyelem a pályafutását. Többször láttam játszani utánpótlásban és utánpótlás-válogatottakban. Sokszor vitatkoztam emberekkel, hogy vajon ő lesz-e a mi Pogbánk, hiszen én akkor így neveztem, sokan megmosolyogták a kijelentést, de most még inkább tartom. Úgy gondolom, hogy Szoboszlai Dominiknek olyan rúgótechnikája van, amilyen senkinek nincs a világon, és ezt mindenféle túlzás nélkül állítom. Aki így tudja ezeket a csapódó lövéseket megrúgni, nem úgy, hogy időnként bejön neki, hanem szinte mindig, aki az oldalszabadrúgásokat ugyanezzel a technikával végzi el, ilyen nincs még egy a világon. Ami számomra csodálatossá teszi őt, az az idegrendszere. Ez a srác húsz éves, de már az U17-es Eb-re is úgy rúgta ki a válogatottak, hogy az utolsó percben, és most is. Erre azt mondom, hogy csak egyetlen játékos van a világon, aki, ha minél nagyobb a tét, annál jobban teljesít, az Cristiano Ronaldo. Én most nagyon büszke vagyok, hogy a magyar válogatottnak van egy ilyen játékosa, akinek olyan elképesztő terhet tettek a vállára a meccs előtt, amit egy húszéves fiúnak nagyon nehéz elviselni, és ő képes elviselni ezt a terhet és képes ugyanolyan jól teljesíteni. Ez sokkal nagyobb dolog, mint ahogyan az emberek azt gondolnák” – dicsérte a döntő találatot jegyző magyar tehetséget a korábbi remek középpályás, de folytatta.

Magyarország-Szerbia: a magyar válogatott várható kezdőcsapata - NB1.hu

 

„Dzsudzsák Balázstól is azt várták el, ami ő nem volt. Dzsudzsák Balázs nem volt Messi, aki a kapustól elkéri a labdát, kicselez mindenkit és belövi. Ő egy nagyon jól működő gépezetben, a PSV-ben egy nagyon jó fogaskerék volt, de neki szüksége volt társakra, mert ő a posztjából fakadóan, önmagában nem tudta megoldani ezeket a kérdéseket, és Szoboszlai Dominik sem az a típusú játékos, aki végigcselezi magát a pályán, hanem megvannak azok a meccseket eldöntő momentumai, amelyekre érdemes várni, és ezek majdnem minden meccsen megvannak. Tőle nem azt kell várni, hogy a hátára veszi a csapatot abban az értelemben, hogy rengeteget ér labdához, mindenkit kicselez, hanem a döntő momentumoknál ő ott van. Ez olyan, mint legkiválóbb támadók a világon, akik lehet, hogy hatszor érnek labdához egy mérkőzésen, de abból négy gólt lőnek. Szoboszlai Dominiket így kell nézni, ebben a kontextusban. Ha mindenki ezen a szemüvegen keresztül figyeli őt, akkor látni fogja az ő extráját. Nincs olyan gólösszefoglaló, amelyben ne lenne benne. Egy jó lövéssel, egy jó átadással, egy jó beadással, de mindig jelen van, és ez az ő extrája. Ebben ő világklasszis, és már most a világ bármelyik csapatában játszhatna.”

Legfrissebb híreink