Szoboszlai Ancelottiék ellen bizonyíthatja, miért került a Juve radarjára

A magyar játékos is Nápolyban készül már.

Forrás:

Szoboszlai Dominik szépen halad afelé, hogy stabil tagja legyen a Red Bull Salzburg keretének. Ezt már az is bizonyította, hogy az Európa-liga tavaszi szakaszára nevezte csapata, de most az is látszik, komolyan terveznek vele, hiszen a Napoli elleni idegenbeli mérkőzésre utazó keretben is ott van.
 
A Red Bull Salzburg egyébként harmadik alkalommal jutott el a legjobb 16-ig a kiírásban, korábban 2014-ben és tavaly érték el ezt a szakaszt.
 
Öt éve az FC Basel ellen (1-2) távozni kényszerültek, azonban tavaly már tovább tudtak lépni a Borussia Dortmund ellenében. Érdekes, hogy összesítésben ott is 2-1 lett a vége.
Most sem lesz egyszerűbb dolga az osztrákoknak, ha tovább akarnak menni, hiszen a Serie A második helyezettje ellen kell ezt kivívniuk, melynek padján a világ egyik legjobb vezetőedzője, Carlo Ancelotti ül. Így gondolja ezt Marco Rose, a salzburgiak vezetőedzője is:
 
- Egy nagyon egységes csapat ellen játszunk majd, akik remek egyéni képességekkel is bírnak – kezdte Rose. – Jó formában vagyunk, de tudjuk, minden területen még jobbá kell válnunk a Napoli ellen. Az jó, hogy a bajnokinkat meg tudtuk nyerni a Napoli meccs előtt. Most azt kell megnéznünk, melyik sérült játékos térhet vissza.
Marin Pongracic combsérülése miatt biztosan nem lehet ott a csapattal, viszont Zlatko Junuzovic és Fredrik Gulbrandsen már nem érzett fájdalmat az edzéseken a hét elején. Stefan Lainer könnyített edzéseket végzett, és valószínűtlen a játéka.
 
Az osztrák csapat közösen nézte meg a Napoli legutóbbi bajnokiját a Juventus ellen. Erről Munas Dabbur, a Red Bull támadója mesélt a mérkőzést megelőzően:
 
- A Napoli lenyűgöző volt. Minden területen kiemelkedő minőséget képviselnek, és nem hagyják, hogy megkerüld őket. Csúcsteljesítményre lesz szükségünk mindkét meccsen, ha nyerni akarunk.
A Red Bull jó előjelekkel készülhet a mérkőzésre, hiszen a Napoli nagyon kemény összecsapást játszott a címvédő ellen, de el is vesztette a találkozót, míg a Salzburg játékosok önbizalommal telve érkeznek. Emellett Brugge elleni győzelmük a 38. Európa-liga diadaluk volt, ami rekord a sorozatban. A Villareal van hozzájuk legközelebb. A spanyolok kettővel kevesebbszer nyertek.
 
Emellett Dabbur hét góljával jelenleg az idei kiírás gólkirálya. Tavaly pedig egy másik olasz csapatot, a Laziot ütötték ki a negyeddöntőben. Az is igaz, hogy nem feltétlenül sikeresek mindig az olaszok ellen, sőt, az 1993/94 szezon UEFA Cupa döntőjében az Internazionale győzte le őket oda-vissza.
 
A kedvező előjelek ellenére nyilván valóan rendkívül nehéz dolga lesz a Salzburgnak. Az olaszok egyértelműen erősebb kerettel rendelkeznek, és Ancelotti nem egyszer bizonyította már tudását a legrangosabb sorozatokban.
 
Minden bizonnyal Szoboszlai Dominik nem fog kezdeni a mérkőzésen, de csereként bizonyíthatja, miért röppentek fel a hírek nemrég, hogy a Juventus figyeli, és meg is szerezné.
 
Az Európa-liga nyolcaddöntőjének párosításai:
Chelsea (angol) – Dinamo Kijev (ukrán)
Eintracht Frankurt (német) – Internazionale (olasz)
Dinamo Zagreb (horvát) – Benfica (portugál)
Napoli (olasz) – RB Salzburg (osztrák)
Valencia (spanyol) – FK Krasznodar (orosz)
Sevilla (spanyol) – Slavia Praha (cseh)
Arsenal (angol) – Rennes (francia)
Zenit (orosz) – Villarreal (spanyol)

Legfrissebb híreink