Szlovákia után: esélylatolgatás

A hajrájához közeledik a küzdelem.

Forrás:

Hétfő este újabb két mérkőzést rendeztek meg a magyar válogatott Eb-selejtezős csoportjában. A horvátok meglepetésre pontokat veszítettek Azerbajdzsánban (a meccs 1-1-es döntetlennel zárult), míg a mieink hazai pályán kaptak ki Szlovákiától 2-1-re. Az E-csoportot jelenleg a 2018-ban vb-ezüstérmet szerző horvátok vezetik 10 pontjuknak köszönhetően, mögöttük a második helyen a szlovákok állnak 9 egységgel. Szlovákiához hasonlóan mi is háromszor diadalmaskodtunk eddig az ötösben, de az egymás elleni eredmények az északi szomszédunknak kedveznek. Wales hat egységgel büszkélkedhet, de Ryan Giggs legénysége csak négy meccset vívott meg eddig. Az azeriektől óriási bravúr volt a horvátok elleni remi, ennek ellenére nekik nincs esélyük a kontinensviadalra.

A csoport állása:

1. Horvátország    5    3    1    1    10–5    +5     10
2. Szlovákia    5    3    –    2    9–7    +2     9
3. MAGYARORSZÁG    5    3    –    2    7–6    +1     9
4. Wales    4    2    –    2    4–4    0    6
5. Azerbajdzsán    5    –    1    4    5–13    –8     1

Legközelebb október 10-én rendeznek meccseket az E jelű kvintettben. Ekkor Marco Rossi egylete Horvátországban vendégeskedik. A horvátokat a Groupama Arénában már két vállra fektettük, ez is óriási bravúrnak számított, de egy idegenbeli pontszerzés még ettől is nagyobb fegyvertény lenne. Ezen a napon Szlovákia Walest látja vendégül, ezen a meccsen nekünk a döntetlen lenne a legideálisabb.

Három nappal később kötelező házi feladat vár Dzsudzsákékra, mivel Azerbajdzsánt fogadjuk. Wales a keménynek ígérkező szlovákiai kiruccanás után Horvátországot fogadja, vagyis Gareth Bale és társai néhány nap alatt két komoly erőfelmérőn bizonyíthatnak. 

A csoport utolsóelőtti fordulójára november 16-án kerül sor. Ezt a játéknapot mi kívülről figyelhetjük, ugyanis Azerbajdzsán-Wales és Horvátország-Szlovákia lesz majd a program. 

A záró játéknapon Walesben valószínűleg élet-halál harc vár a magyar nemzeti együttesre. Emellett Szlovákia hazai környezetben fejezi be a küzdelmet, Pavel Hapal legénysége a papírforma alapján legyűri Azerbajdzsánt.

A csoport programja:

Október 10., csütörtök
20.45: Horvátország–Magyarország
20.45: Szlovákia–Wales

Október 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Horvátország

November 16., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Wales
20.45: Horvátország–Szlovákia

November 19., kedd
20.45: Szlovákia–Azerbajdzsán
20.45: Wales–Magyarország 

A szlovákok elleni vereség után már nem feltétlenül a saját kezünkben van a sorsunk. Ahhoz, hogy a jövö évi Eb-n szerepelhessünk, bravúrt (bravúrokat) kell bemutatniuk Szalaiéknak. 

Legfrissebb híreink