Szlovákia-Magyarország: Szalai Ádám ismét keményen megmondta a frankót

Nem akart mellébeszélni.

Forrás: MLSZ

Vereséggel kezdte a magyar válogatott a szereplését az Eb-selejtezős csoportjában, Marco Rossi csapata 2-0-ra kapott ki Szlovákiában. A zakó után a mindig szókimondó Szalai Ádám ismét megmondta a frankót.
 
„Nagy szavak, hogy simán lehetett volna pontszerzés. Volt egy elképzelésünk taktikailag, mind védekezésben, mind támadásban. Sajnos ebből nem sokat láttam. Elkeserítő a védekezésünk. Az első gól tényleg kiábrándító, akkor is, ha három napot vagyunk együtt. Ilyen szinten, hogy Eb-ről beszéljünk, nem lehet így védekeznünk csapatszinten. Sokat beszéltünk arról, melyik az értékesebb csapat. De nem azt kell nézni, melyik az értékesebb csapat. A taktikai felkészültség a két válogatott között maximálisan megmutatkozott, ha megnézzük az első gólt.”
 

Szalainak az M4 Sport riportere felvetette, hogy kevés volt az idő a felkészülésre, ami az összehangoltság miatt lett volna fontos. A támadó ezt válaszolta:
 
„Nem érzem úgy, hogy kevés lenne az idő, persze nem hetekre van időnk, de minden másik válogatottnak is ugyanennyi ideje van. Az számít, ki milyen szinten, ki milyen bajnokságban játszik, milyen taktikai felkészültséggel érkezik a válogatotthoz. Ők (a szlovákok – a szerk.) is három napot készültek, csak a taktikai utasításokat úgy tudják végrehajtani, illetve úgy tudják alkalmazni, hogy az egyből működik. Ha megbeszélünk egy dolgot a mérkőzés előtt, utána ez negyvenkét vagy negyvenöt percig működik valamilyen szinten, akkor láthatjuk, hogy ha ilyen szinten van egy kihagyás, heten hátul állunk, hárman pedig elől pressingelünk, akkor az nem így működik. Túlbiztosítjuk a dolgokat, hét a négyben vagyunk hátul. Az első gólnál kilencen voltunk a tizenhatoson belül és úgy kaptuk. Ilyen szinten ez kiábrándító.
 
Szalait ezután a támadójátékunkról kérdezték.
 
„Ugyanezt el tudnám mondani a támadójátékunkról is. Az első félidőben... nem megyek bele még egyszer. Nem megyek bele a támadásba is, mert ez volt a különbség, mind előrefelé, mind hátrafelé és meg is mutatkozott a két csapat közötti különbség.”
 
Minden hírünk a Szlovákia-Magyarországról a szurkolók kalandjaival, képekkel, videókkal a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink