Szlovákia-Magyarország: Osztályozónapló

Így játszottak a magyar válogatott játékosai.

Forrás: MLSZ

1999-től kezdve osztályoztunk néhány hangulati mondattal megspékelve adott válogatott mérkőzés után. Mivel 20. életévünket tapossuk, ezt a hagyományunkat is újraélesszük.
 
Íme tehát a nem száraz- és kizárólag szakmai véleményünk a magyar válogatott tagjainak Szlovákiában bemutatott teljesítményéről a 2-0-s vereség után.
 
Gulácsi Péter (7): Akármi történik, rövidre tilos kapusnak gólt kapnia, márpedig a hazaiak második találata odament. Ezt leszámítva viszont a mezőny legjobbja volt. Ha az a gól nincs, 8-ast kap.
 
 
Lovrencsics Gergő (6): Zakatolnia kellett fel és alá, valamint lezárni a szélét, mint a Fradiban. Egyáltalán nem rajta ment el a meccs.
 
Lang Ádám (5): A védekező munkáján kívül semmit nem kockáztatott, ez a leginkább akkor látszódott, amikor 40 méterről is mindig hazaadott.
 
Willi Orbán (5): Középső védőként kiegyenlíthetett volna... Az első gólnál meg lassú volt.
 
Kádár Tamás (5): Hosszú idő után tért vissza a klubcsapatába, látszott tegnap, hogy a hiányzása miatt még nem igazán vette fel az ütemet. Ő sem vállalt sokat az előre játék megszervezéséből.
 
Korhut Mihály (4): Az első gólnál a helyéről érkezett a beadás, a másodiknál meg pár méterről nézte végig az egészet...
 
 
Kalmár Zsolt (4): Marco Rossi is azt mondta, nem tegnap volt élete estéje.... Megfogta, hogy hamar sárgát kapott.
 
Nagy Ádám (5): Azzal egyetértünk, hogy kihagyhatatlan, de ha játszana a klubcsapatában, akkor még inkább az lenne, mert játékban lenne. És jobban játszana a válogatottban, ami a legfontosabb.
 
Kleinheisler László (5): A szokásos játékát próbálta hozni, de a szlovákok még nála is dinamikusabbak voltak.
 
 
Kovács István (5): Próbált lendületes lenni, főleg az elején, de amikor kellett, egész egyszerűen elnyomták.
 
 
Szalai Ádám (5): Egyedül nem vagy csak ennyi megy...
 
 
Szoboszlai Domonik (6) és Dzsudzsák Balázs (6) is kábé 30 percet kapott, mindketten iparkodtak a támadások megszervezéséből kivenni a részüket. Lendületesebb lett a válogatott a becserélésüket követően és ez kettőjüknek együtt köszönhető.

Legfrissebb híreink