Szlovákia-Magyarország: összefogott a ZTE és a Hali tábora is

Helyzetjelentés Nagyszombatból is.

Forrás:

Az nb1.hu már hetekkel ezelőtt megírta, hogy a mai, Szlovákia-Magyarország Eb-selejtező miatt elképesztő összefogás várható a magyar szurkolói szubkultúra tagjai között. Mint jeleztük többször is, ma egyáltalán nem számít majd, ki melyik csapatnak a szurkolója, ki fővárosi vagy vidéki fanatikus, az ellentétek, a rivalizálás a mai selejtezővel kapcsolatban félre lesz téve egy kis időre.
 
Ennek ékes példája az, ami tegnap történt. Mint drukkerek budapesti indulásáról készített mai, élő videónkban jeleztük, 200 fős magyar tábor már Nagyszombaton van. Azt is jeleztük, hogy a Slovan Bratislava ultrái, akik, ha nem magyar csapat ellen játszanak, kőkeményen magyarellenesek, de ma nem lesznek ott a mérkőzésen, mert elmondásuk szerint a helyi, Trnava ultráit jobban utálják, mint a magyarokat. Ezen az érvelésen egyébként nem csak a szervezett magyar szurkolói szubkultúra tagjai fognak még mosolyogni...
 

A videónkban azt is említettük, hogy hatalmas varázslatra a Spartak drukkereitől sem számítunk, mert kevesen vannak és félnek a magyaroktól.
 
De ami ennél számunkra, sokkal fontosabb. Az ígért összefogás tökéletes működött, ezt magunk is tapasztaltuk a Népligetben, de szemmel látható jelei voltak Nagyszombaton is már tegnap este. Az ősi, gyűlölt ellenfelek, a ZTE és a Haladás ultrái együtt bandáztak a mérkőzés színhelyén, további magyar csoportokkal.
 
 
Az esti meccs helyszínére folyamatosan érkeznek a felvidéki, szintén magyar honfitársaink is. A Budapestről indult konvoj átjutott a határon, a határőrök nem mindegyik buszra mentek fel. Innentől már a szlovák rendőrök haladnak a konvoj élén.
 
Élő közvetítésünk a nap legfontosabb eseményeiről a linkre kattintva érhető el
 

Legfrissebb híreink