Szlovákia-Magyarország: lassú volt a kispesti aranytaktika – videó

Sajnos papírforma volt.

Forrás:

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, E-CSOPORT
Szlovákia–Magyarország 2–0 (1–0)
Nagyszombat, City Arena. V: Bezborodov (orosz)
Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Skriniar, Vavro, Hancko – Kucka, Lobotka – Hamsík, Duda (Safranko, 87.), Rusnák (Michalík, 93.) – Mak (Stoch, 79.). Szövetségi kapitány: Pavel Hapal
Magyarország: Gulácsi – Lang (Holender F., 81.), Orbán, Kádár – Lovrencsics G., Kalmár (Dzsudzsák, 61.), Nagy Á., Korhut –  Kleinheisler (Szoboszlai, 55.), Kovács I. – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
G: Duda (42.), Rusnák (85.)
 
Pedig egyáltalán nem kezdtünk ijedten, mint arra már rengetegszer volt példa a magyar válogatott nem is olyan távoli történelmében olyan esetekben, amikor kiemelt mérkőzéssel kezdtünk el egy kiemelt sorozatot – idegenben. 
 
Marco Rossi kispesti felállásban küldte pályára a nemzeti csapatunkat. Volt három belső védőnk (Lang, Orbán, Kádár), valamint két „gyorsvonatnak” szánt játékos a szélén (Lovrencsics és Korhut), előttük három középpályás, inkább védekező feladattal, előttük Kovács István, aki szabadon mozoghatott, előtte meg Szalai Ádám. Utóbbi két játékos volt a Rossi féle bajnokcsapatból Davide Lanzafame és Eppel Márton.
 
Szóval, nem voltunk megijedve, de nem is voltunk veszélyesek, pedig voltak olyan lehetőségek, amikből akár helyzetek is lehettek volna, de a tizenhatoson belülre nem tudtunk sem a labdával vagy a labda nélkül (mondjuk beadásra) veszélyesen érkezni.
 
A hazaiak viszont veszélyesebbek voltak, szerencsére Gulácsi Péteren lehetett érezni, hogy hozza a szokásosat, vagyis azt, hogy magabiztosan és jól véd majd a mérkőzésen. 
 
A történethez tartozik viszont, hogy hiába voltunk sokan hátul, legfőképpen egy az egyben, harciasabbnak tűntek a szlovákok. És gyorsabbnak. 
 
Ez az első gól előtt is látszott, amikor Rusnák senkitől sem zavartatva adhatott be a jobb oldalról. Mert sajnos Kleinheisler feje, és így a teste sem tudta, hogy mit és milyen tempóban kellene megtennie, középen meg Orbán is lemaradt Dudáról.
 
A második félidőben veszélyesebbek voltunk – Orbán fejesével jóvá tehette volna a hibáját (előtte pár perccel Szalai került ziccerbe – ez volt az első gólszerzési lehetőségünk a 64. percben...), de gyengén és rosszul célzott. 
 
Marco Rossi is érezte, hogy kevés lesz az, amit az első félidőben mutattunk, ezért cserékkel próbálta felpörgetni a társaságot. Érkezett Dzsudzsák, a debütáló Szoboszlai és az NB I-es góllövőlistát Lanzafame társaságában vezető Holender is.
 
Próbáltunk nyomni, szívből menni előre, de Pekarík lesgólja már jelezte, baj lesz, ha nem vigyázunk hátul. Sajnos így is lett, mert Rusnák kilőtte a bal alsót a 85. percben.
 
A magyar válogatott tehát vereséggel kezdte a sorozatot, fájó leírni, de papírforma eredmény született. A fogadóirodáknál 1.70 volt a hazai, míg kábé 5-szörös pénz a vendéggyőzelem.
 
Vasárnap fogadjuk a vb-ezüstérmes horvátokat, akik szintén hozták a kötelezőt, 2-1-re verték Azerbajdzsánt.
 
Élő közvetítésünk az előkészületekről, a szurkolók kalandjairól képekkel és videókkal a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink