Szlovákia-Magyarország: konkurenciaharcról beszélt a kispestiek büszkesége

Nem azért van ott, mert Rossi, mint embert szereti.

Forrás:

Sok játékosára lehet büszke a kispesti utánpótlás-nevelő műhely, de a Magyar Futball Akadémia hírnevét manapság talán Holender Filip öregbíti a legjobban, mert ismét meghívót kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól a válogatott keretébe.
 
„A selejtező sorozat minden mérkőzésén erősnek kell lennünk mentálisan ahhoz, hogy sikerrel járhassunk. Nehéz meccsek várnak ránk, de mindent beleadunk a két találkozón, és természetesen már az edzéseken is” – fogalmazott Holender Filip.
 
Természetesen mindenki, aki ott lehet Telkiben, azért dolgozik, hogy a kezdőcsapat tagja legyen Szlovákia és/vagy Horvátország ellen (valószínűleg Rossi azért alkalmaz majd bizonyos rotációt), de ez egyáltalán nem nyomja rá a bélyegét a felkészülés hangulatára. És ezt a kispestiek ásza is megerősítette, aki szerint egészséges konkurenciaharc van a keret tagjai között.
 
„Természetesen a kapitány döntése, hogy kit jelöl a kezdőcsapatba, de mindenki, aki itt van a keretben, jó formában van, és biztos vagyok benne, hogy bárki is lesz a pályán, jó teljesítményt fog nyújtani”.
 
Fontos leszögezni, hogy amikor megjelent Marco Rossi szövetségi kapitány önéletrajzi könyve, akkor a szövetségi kapitány az nb1.hu-nak elmondta, a kispesti játékosok, vagy volt kispesti játékosok, azok is, akikkel bajnoki címet nyert, nem azért kerültek és kerülnek be a válogatott keretébe, mert együtt dolgozott velük és megszerette őket emberileg, hanem azért, mert a teljesítményükkel rászolgáltak erre.
 
Rossi szavait a következő tény is alátámasztja: Holender Davide Lanzafame társaságában vezeti az NB I-es góllövőlistát!

Legfrissebb híreink