Szlovákia-Magyarország: kőkemény rendőri intézkedések – videó

Súlyos sérülések is voltak.

Forrás:

Tegnap, a legnagyobb létszámú szurkolói konvoj indulásától kezdve követtük végig a magyar szurkolók kalandjait a nagyszombati Eb-selejtezővel kapcsolatban. Mint írtuk, Nagyszombat főterén az újpesti, diósgyőri, pécsi, győri és angyalföldi kontingensből álló egyik magyar csoportra a Slovan Bratislava egyik mobja próbált rátámadni délután, de mivel a mieink benne lettek volna a matekba, a rendőrök mögé futottak, akik viszont a magyarok között próbáltak rendet tenni, nem túl nagy átütő sikerrel.
 
Azt is jeleztük már, hogy a magyar tábor melletti szektorban, ahol a felvidéki, magyar honfitársaink szurkoltak, hazai drukkerek provokáltak, ezért a biztonságiaknak kellett közbeavatkozniuk.
 
Az nb1.hu lassan 36 órája folyamatosan kapja a szurkolóktól az információkat, képeket és videókat a drukkerektől, amiért örökké hálás köszönet mindenkinek.
 

A legújabb, sajnálatos beszámolók szerint a hazaiak a stadion több pontján dobálták sörös poharakkal a magyarokat, ezt unhatta meg az a srác is, aki szlovákok vezető góljánál az ünneplő hazai játékosok közé dobta a sajátját. Ennél sokkal durvább, hogy beszámolók szerint több magyar drapériát is igyekeztek letépni a szlovákok.
 
Többen arról adtak jelentést az nb1.hu-nak, hogy nem engedték be őket a mérkőzésre, érvényes jeggyel sem, ezért bizonyos idő után hazaindultak.
 

A mérkőzés előtt, sorban állás közben a magyarul beszélő szlovák rendőrök egy magyart vettek péppé (állítólag mert valaki felmászott pár pillanatra a kerítésre), úgy tudjuk, súlyos fejsérülést szenvedett, Dunaszerdahelyen láttatta el a sebeit. Egy másik srácot is elvertek a rendőrök, őt elvitték a mentők, híreink szerint, a körülményekhez képest jól van. A már a vendégszektorban lévő ultrák, amint megtudták, hogy magyarokat vernek kint, azonnal igyekeztek a társaik védelmére kelni.
 
Minden szurkolónak minél előbbi és teljes felépülést kívánunk tiszta szívből.

Legfrissebb híreink