Szlovákia-Magyarország: Gulácsi üzent a szurkolóknak

Kiemelte a szenvedély fontosságát.

Forrás:

A magyar válogatott kedd délutáni edzésén Gulácsi Péter és Holender Filip számolt be a szlovákok elleni, csütörtöki Eb-selejtezőre való felkészülésről – jelezte az MLSZ.
 
Az RB Leipzigben kiváló formában védő Gulácsi Péter azt emelte ki, hogy a válogatottnak ott kell folytatnia a tavaly megkezdett utat, ahol a legutóbbi mérkőzésein abbahagyta, és a szervezett védekezésre kell fektetnie a hangsúlyt.
 
– A magyar válogatottat a negyedik kalapból sorsolták ki a selejtező előtt, ez alapján nem tartozunk a favoritok közé, ezt szervezett, agresszív játékkal kell ellensúlyoznunk. A legutóbbi két mérkőzésünket kapott gól nélkül hoztuk le, ellenfeleink nem is alakítottak ki komolyabb helyzeteket ellenünk. Ezt az utat kell folytatnunk az Eb-selejtezőkön is, a jó védekezés felkészültség, mentalitás és erőszakosság kérdése. A szlovákok elleni mérkőzés kiemelten fontos, hiszen ellenfelünk közvetlen riválisunk, és ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, a riválisok ellen minél több pontot kell szereznünk. Emellett az is lényeges, hogy jól kezdjük el a sorozatot – fogalmazott a kapus, majd kitért a csütörtöki ellenfélre is:
 
- A szlovák válogatott fizikálisan és technikailag is felkészült játékosokból áll. A védelmüket fizikálisan erős labdarúgók alkotják, elöl pedig kombinatív focit játszanak, rengeteg mozgással, a szélsőik befelé indulásaival. Marek Hamsik a legismertebb játékosuk, ő mozgatja a csapatot, de nemcsak rá kell figyelnünk, hanem a többiekre is. A Bundesligából testközelből is ismerek egy-két játékost, Duda például veszélyes középpályás, aki a legtöbbször s mélységből érkezik, erre végig figyelnünk kell. A legfontosabb, hogy egységesen, csapatként kell védekeznünk és hatástalanítani az ellenfél támadóit – tette hozzá Gulácsi Péter.
 
Gulácsi Péter kiemelte a szurkolók szerepét is, akik nagy segítséget jelenthetnek Szlovákiában, majd a későbbi selejtezőkön is a válogatottnak.
 
– A futball szenvedélyes sport, a szlovákok elleni mérkőzés az egész országnak különleges. De nem szabad elfelejteni, hogy egy hosszú utat kezdünk meg, a csütörtöki a selejtező sorozat szempontjából csak egy mérkőzés a nyolc közül. Végig szükségünk lesz a szurkolókra, bízom benne, hogy az egész úton el tudnak kísérni bennünket, és nem nehezítik a helyzetünket olyan szankciók, mint amilyet legutóbb a görögök elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen tapasztalhattunk, amikor zárt kapuk mögött kellett játszanunk. Szeretnénk végig érezni a szurkolók buzdítását, bízunk benne, hogy Szlovákiában is kizárólag a csapat segítésével lesznek elfoglalva.

Legfrissebb híreink