Szlovák-magyar: Nagy célokat jelölt ki a szlovákok kapitánya

Van, ami aggodalomra adhat okot számukra.

Forrás: Nils Petter Nilsson/Getty Images

Beszámoltunk már a nap folyamán arról, hogy megérkeztek összetartásukra a magyar válogatott első selejtezős ellenfelének, a szlovák válogatottnak labdarúgói, köztük Kínából Marek Hamsík is. Sőt, azt is megmutattuk, hogy útközben a Napoli volt játékosának Budafokra is volt ideje beugrani.
 
Marco Rossihoz hasonlóan, a szlovákok szövetségi kapitánya Pavel Hapal is megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A tréner nagyon magabiztosan készül a mieink elleni csatára, és kijelentette, már tudja, hogyan lépnek pályára. 
 
– Néhány játékos már korábban lejátszotta a hétvégi meccsét, ezért nekik lehetőséget adtunk a könnyebb regenerációra azzal, hogy korábban ide jöhessenek, s ne kelljen kétszer utazniuk. Ráadásul így mi is több időt foglalkozhatunk velük, aminek az ilyen fontos mérkőzések előtt mindig nagyon nagy jelentősége van – mondta Pavel Hapal. – Hétfőtől már célzottan a magyarok elleni mérkőzésre készülünk, a fő hangsúlyt a taktika csiszolására helyezzük. Biztos vagyok benne, hogy fel tudjuk készíteni a fiúkat úgy, hogy bármilyen helyzetbe is kerüljenek a pályán, azokat megoldják. A célunk az, hogy az első két meccsen nyerjünk, és hat ponttal álljunk a tabellán. Hiszek benne, hogy ezt meg is tudjuk valósítani.
 
Emellett azt is kifejtette, nem aggódik amiatt, hogy nem tudnak majd gólt szerezni. Ezt azért volt fontos kiemelnie, mert csak két klasszikus támadó van a csapatukban, és közülük is csak Michal Duris tudta válogatott mezben bevenni ellenfeleik kapuját, 41 találkozón 5-ször. Pavol Safranko még csak kétszer szerepelt válogatott mezben, gólt nem szerzett.
 
– Nem aggódom, hogy nem fogunk tudni gólt szerezni, de menjünk csak sorjában. Előbb játszunk csütörtökön a magyarokkal, és utána készülünk a Wales elleni mérkőzésre. A magyarok elleni csörte igazi derbi, rangadó lesz. Nagyon fontos lesz, hogy érzelmileg ne kerüljünk túlfűtött állapotba, hogy ne kövessünk el egyéni hibákat. Az biztos, hogy taktikailag a fiúkat megfelelően felkészítjük és bízom benne, hogy megoldják a rájuk bízott feladataikat – figyelmeztetett a szövetségi kapitány. – Sok függ még a játékosok egészségi állapotától, a pillanatnyi formától, megérzésektől, de az alap az már megvan. 
 
Rossihoz hasonlóan Hapal sem hosszú ideje irányítja válogatottját, mindössze két Nemzetek Ligája meccsen dirigálta játékosait.

Legfrissebb híreink