Szivics és Rebrov egyetértése

A Fradi trénere szerint el kell felejteni, ami Pakson történt.

Forrás:

Magabiztos győzelmet aratott a Paks otthonában a Ferencváros, a mezőnyben inkább csak az első félidő első felében volt kiegyenlített a küzdelem.

Ezzel Tomiszláv Szivics, a Paks trénere is egyetért:

"Úgy érzem, hogy jól kezdtük a mérkőzést. Veszélyes kontrákat vezettünk, de hiányoztak az utolsó passzok. Ekkor gyorsan kaptunk két gólt, amelyek már akkor el is döntötték a találkozót. Egyéni hibákból születtek a találatok, olyanokból, amelyeket nagy luxus elkövetni az NB I-ben. Főleg a Fradi ellen. Nyilván ők ekkor még jobban erőre kaptak. Nem csináltuk meg csapat szinten azt, amit előre elterveztünk. Nagyon sok munka vár még ránk, és ezek a dolgok azt mutatják, hogy a tavalyi szereplés sem a véletlen műve volt. De megyünk tovább, dolgozunk, és igyekezünk a hibáinkat kijavítani"

Szerhij Rebrov szerint is nehéz volt a találkozó első szakasza:

„Elég nehéz volt megszerezni az első gólt, hiszen kompakt volt az ellenfél. De aztán sikerült eredményesnek lennünk, majd újabb és újabb gólt is lőttünk. A szurkolóink élvezhették ezt a meccset, de a találkozót most már el is kell felejteni. Már az igen komoly, Espanyol elleni találkozóra kell figyelnünk. A pálya is közrejátszhatott ebben. Néztem a Fehérvár elleni Paks-találkozót is, nagyon nehéz ilyen talajon futballozni. Ha nem megfelelően vizes a gyep, az sérülést okozhat, ez nagyon rizikós. A szünetben változtattunk a struktúrán, több játékosom is javított az addigi hibákon, és újabb gólokat szerezhettünk volna. Korábbi mondatomra visszatérve: a pálya tökéletes volt, remek munkát végeztek az itt dolgozók, a probléma ott volt, hogy nem kapott elég vizet a mérkőzés előtt. A Fradi akármelyik sorozatban is indul el, ott nyerni akar. Az első félidő után mondtam, hogy fontos lenne kapott gól nélkül lehozni a találkozót. Ez sikerült, ami a játékosainknak is nagy önbizalmat adhat.”

EMLÉKEZTETŐ

Paksi FC-Ferencvárosi TC 0-4 (0-3)
Paks, 2680 néző, v.:
Pintér
gólszerző: Zubkov (33.), Nguen (36.), Varga R. (45., 83. - az elsőt 11-esből)
sárga lap: Remili (65.), Osváth (72.), illetve Boli (48.)
piros lap: Gévay (73.)
Paks: Holczer - Osváth, Gévay, Fejes, Szabó - Könyves (Remili, 61.), Papp (Windecker, 80.), Bartha (Fejős, 77.), Balogh - Hahn, Böde
Ferencváros: Dibusz - Botka, Blazic, Frimpong, Heister - Sigér (Ihnatyenko, 79.), Haratyin - Varga R., Nguen (Bőle, 66.), Zubkov - Boli (Szignyevics, 75.)

 

A találkozó előtt Böde Dánielt köszöntötték, aki először lépett pályára előző csapata, a Ferencváros ellen azt követően, hogy nyáron hét év után visszatért Paksra. A csapatkapitány a Paks színeiben a 150., összességében a 350. élvonalbeli összecsapását játszotta.

A mérkőzés elején hol az egyik, hol a másik együttes irányított, mindkét kapusnak egy kisebb védést kellett bemutatnia. Fél óra után érezhetővé vált a fővárosiak mezőnyfölénye, amely gyorsan gólokká is érett: előbb Nguen kiugratása után Zubkov volt eredményes, majd a norvég szélső használt ki egy nagy paksi védelmi megingást. Noha a Paks előtt is adódott nagy lehetőség a szünetig Könyves révén, a hazai csapat nem tudott faragni a hátrányából. Sőt, Szabó szabálytalansága után Varga Roland büntetőből gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát.

A fordulást követően is a Ferencváros uralta a játékot, amelyet sok apró szabálytalanság tördelt. A fővárosi együttes a második játékrészben már a hétközi kupaszereplésre tartalékolt - bár Varga révén szabadrúgásból növelni tudta előnyét -, a hajrára tíz főre fogyatkozó Paks pedig nem tudott élni kevés kínálkozó lehetőségével.

 

 

Forduló többi mérkőzéséről készült beszámoló, összeállításokkal, további videókkal, tabellával a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink