Szivics csodacseréje tudja, alaposan le lesznek tesztelve a hétvégén

Szerényen csak annyit mondott, mutatós gólt szerzett.

Forrás:

Még nem volt gól az Újpest-Paks mérkőzésen, amikor Tomiszláv Szivics, a tolnaiak mestere cserére szánta el magát. A csapat egyik vezérjátékosát, Remili Mohamedet hívta le a pályáról, aki helyett Könyves Norbertnek szavazott bizalmat. Könyves élt is a lehetőséggel mert a következő percben megszerezte a vezetést csapatának (a vége 1-1 lett.), ráadásul nem is akármilyen góllal.

„Úgy gondolom, ez a feladata egy játékosnak. Hála Istennek azonnal meg tudtam hálálni a bizalmat mesterünknek, amiért a pályára küldött. Az is jó érzés, hogy mutatósra is sikerült a gól. Végig mindent tudatosan cselekedtem, csak arra koncentráltam, hogy a kapujából kirontó újpesti kapus mellett úgy vegyem át a labdát, hogy ki is cselezzem, onnantól pedig jöhetett a lövés. Sok időm nem volt, hiszen nagy erőkkel érkeztek visszafelé a hazai játékosok.”

 

 

A paksiakra szép kis feladat vár, hiszen a bajnokságot bombaformában kezdő Vidi lesz az ellenfelük. A bajnoki cím egyik várományosa (a másik az FTC) hibátlan mérleggel utazik Paksra.

 

„Nagyon nehéz mérkőzés lesz, így bízunk benne, hogy ismét sok szurkolónk fog támogatni bennünket jelenlétével a stadionunkban. Ha száztíz százalékot nyújtunk, megfoghatjuk a Fehérvárt, mivel véleményem szerint személyükben sem egy verhetetlen csapatról beszélünk. Szervezetten kell játszanunk, és maximálisan be kell majd tartanunk vezetőedzőnk utasításait, továbbá a végjátékokra is koncentrálnunk kell, hogy pontot vagy pontokat lopjunk a piros-kékektől.”

 

Könyves kiemelte a végjátékokat, amiben igaza van. Annyi kis pluszt hozzá kell tenni a szavaihoz, hogy mindkét kapu előtti végjátékra oda kell majd figyelniük. A listavezető eddig 11-szer talált be az ellenfelek kapujába 3 forduló után (második a DVSC 7 találattal) és csak 3 gólt kapott (a Loki is, a Mezőkövesd az első ebben az összevetésben 1-gyel), így nyugodtan kijelenthető, a tolnaiak védekező és támadójátéka is alapos tesztelésnek lesz kitéve a hétvégén.

Legfrissebb híreink