Szijjártó Péter és Dzsudzsák Balázs együtt szurkoltak – KÉPEK

Az egyikük nagyon örült a Honvéd-MTK miatt.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Drámai mérkőzést játszott tegnap a Magyar Kupa elődöntőjének a visszavágóján a Honvéd és az MTK, a fináléba végül a kispestiek kerültek 11-esek után.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg a hatalmas Kispest-fanatikus Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a gyermekeivel, illetve Dzsudzsák Balázzsal, a magyar válogatott csapatkapitányával.

Egyébként a zárt kapus mérkőzésekre szóló rendelkezések lehetővé teszik, hogy a klubok néhány VIP-vendéget beengedhessenek a stadionokba, ahol viszont nekik is be kellett tartaniuk néhány előírást.


ELŐZMÉNYEK

Drámai meccsen, 11-esekkel jutott be a Magyar Kupa döntőjébe a Honvéd az MTK ellenében, a mérkőzés után közvetlenül boldogan nyilatkozott Pisont István megbízott vezetőedző és a hatodik tizenegyest értékesítő, csapatkapitány Hidi Patrik is.

Pisont István:
„Nagy változáson ment keresztül a csapat az első meccshez képest. Egyénileg, csapatszinten, szervezettségben és fegyelemben is. Nagyszerű csapatot ellen jutottunk a döntőbe, az MTK nagyon jól játszott. Óriási fejlődésen mentünk keresztül. A továbbjutásunk kulcsa a fegyelem volt.”

Hidi Patrik:
„Nagyon boldog vagyok, büszke vagyok a csapatra. A második meccsen nagyon együtt voltunk, ennek kellett lennie a minimumnak. Más volt a felállás és a taktikai hadrend, de a legfontosabb az volt, ahogy egymásért küzdöttünk és kevés területet hagytunk az MTK-nak. A rendes játékidőben is nyerhettünk volna. Ott volt George tizenegyes gyanús szituációja, Lanzafame fejese sem lesről ment be azt mondják, majd ott volt Gazdag helyzete is. Igaz, az MTK-nak is voltak lehetőségei. Nagyon fáradt voltam, jeleztem, hogy rúgok az ötben is tizenegyest, de a többiek elvállalták, így jeleztem,  a hatodikat rúgom, ha kell.

ELŐZMÉNYEK:
 

Honvéd-MTK 0-0, tizenegyesekkel 5-4

210 percig nem született gól a két fővárosi csapat kupaelődöntőjében, holott a Puskás Arénában rendezett visszavágón mindkét csapatnak megvoltak a maga esélyei. A döntés a tizenegyesekre maradt, ahol az MTK klubikonja, Kanta József, valamint Gera Dániel is hibázott, míg a Honvédnál csupán az az Uzoma rontott, aki pár perccel korábban, a hosszabbítás során egy ütközésnél elájult. A meccs színvonalas első félidőt és néhány megkérdőjelezhető bírói ítéletet hozott (részletek pár sorral lejjebb), ezt visszafogottabb második játékrész és hosszabbítás követett - a fordulatos büntetőkről nem is beszélve. A Honvéd és a Mezőkövesd közül kerül ki tehát a Magyar Kupa idei győztese!
 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: TOMAS TUJVEL

Az odavágó után a visszavágón is ihletett állapotban, remekül védett: több ziccert is megfogott, jóformán életben tartva csapatát. A tizenegyespárbajban pedig megfogta Kanta József büntetőjét, megadva a kezdőlökést csapatának.


KULCSMOMENTUMOK: LANZAFAME MEG NEM ADOTT GÓLJA ÉS A KIHAGYOTT BÜNTETŐK

A 41. percben szabályos nem adott meg egy látszólag szabályos gólt a Honvédnak Solymosi Péter játékvezető, a szabadrúgás után ugyanis Lanzafame nem volt lesen, csupán Batik. Emellett egy-két tizenegyesgyanús szituáció is adódott az MTK tizenhatosán belül, ám néma maradt a bírói síp, holott nem biztos, hogy George magától esett el Varjuval szemben. Más kérdés, hogy ilyen téren a sors igazságot szolgáltatott, hisz a büntetőpárbajban a klubikon, Kanta József és Gera Dániel is rontott, így végül a Honvéd lépett a döntőbe - Kantával kapcsolatosan érdekes párhuzam, hogy csapatkapitányként csereként állt be, és ugyanúgy nem sikerült a továbbjutás, mint ahogy a szintén csereként pályára lépő Juhász Rolandnak a Mezőkövesd ellen.


BÓNUSZPILLANAT: AZOK A CSERÉK...

A viszonylag eseménytelen hosszabbítás szünetében "borzolta" a kedélyeket, hogy a játékvezetői stáb nem tudta pontosan, hány cseréje van még a két csapatnak, így főleg a Honvédnak - mivel a ráadásban jöhet a 6. csere, hosszú percek számolása után megállapították, hogy mindkét gárda változtathat még egyet-egyet az utolsó tizenöt percben.


A TIZENEGYESPÁRBAJ TÖRTÉNETE:

Kanta rontása után Lovric, Pintér, Szendrei, Prosser, Moutari és Bognár nem hibázott, majd Uzoma a kapufára lőtt - hogy aztán Cseke és Kukoc magabiztos értékesítései után Gera fölé bombázzon, Hidi pedig döntőbe lőjje a kispestieket.


KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Honvéd vasárnap a Debrecent fogadja a bajnokságban, majd június 3-án, jövő szerdán a Mezőkövesddel játszik kupadöntőt, míg az MTK-nak véget ért a szezon – folytatás az NB I-ben.


JEGYZŐKÖNYV

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:

Budapest Honvéd–MTK (NB II) 0–0 (tizenegyesekkel 5–4)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Solymosi P.

Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Lovric, Batik, Uzoma – Nagy G. (Szendrei, a szünetben), Hidi – Gazdag (Ikenne-King, 108.), Lanzafame (Kamber, 80.), Kesztyűs (Kukoc, 90+2.) – George (László D., 55.; Moutari, 90+2.). 
MTK: Varga B. – Fülöp N. (Baki, 95.), Katona Máté (Kanta J., 115.), Varju, Pintér Á. – Mezei (Nagy Zs., 95.), Palincsár (Bognár I., 54.), Cseke – Prosser, Lencse (Bíró, 72.), Schön (Gera D., 72.).

Továbbjutott: a Honvéd, 0–0-s összesítéssel, tizenegyesekkel 5–4 arányban

 

Reakciók hamarosan!

Legfrissebb híreink