Szerbia-Magyarország: több tiszteletet a magyar válogatottnak -  REAKCIÓK

Továbbra sem esélyesként játszunk.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Magyarország Belgrádban 1-0-ás győzelmet aratott Szerbia ellen. A mérkőzés után Marco Rossi elmondta, hogy több tiszteletet érdemel a magyar válogatott, valamint Könyves Norbert, az egyetlen gól szerzője is megosztotta a gondolatait.

Gazdag Dániel: ,,El kell ismerni, hogy az ellenfélnek nagyon jó játékosai vannak. Az első perctől próbáltunk beleállni a párharcokba és megnyerni a meccset. Kicsit más szisztéma szerint játszottunk, valamint próbáltunk még keményebben belemenni a párharcokba. Ezek bejöttek, de szerintem most is lesz olyan, amivel nem elégedett a szövetségi kapitány. Nagyon örülök, hogy kezdőként kaptam lehetőséget, ebben a pozícióban játszottam már Marco Rossinál a Honvédban. Azt gondolom, hogy jól kezdtük a sorozatot, nagy önbizalmat adhat ez a győzelem, szeretnénk Oroszországban is egy jó eredményt elérni."

 

 

Könyves Norbert: ,,Nagyon örülök, hogy be tudtam kerülni a válogatottba, nem gondoltam, hogy gólt is lövök. Becsúsztam, gyorsan felpattantam, eldőlt a kapus és az üres kapuba begurítottam. Tisztában voltam az erényeimmel, a gyorsasággal és a harcossággal, bízzunk benne, hogy a srácokra is át tud ragadni valami ebből, de mindenkit aki a válogatottban van, azt jellemzi a harciasság. Úgy gondolom, hogy nem csak a gyerekeim, de a családom és a barátaim is büszkék rám. Innen is köszönöm nekik, hogy mellettem állnak."

Botka Endre: ,,Azt éreztem a 70. perctől, hogy a lábaimban nem volt semmi erő. Ugyanazt csináltam, mint mindenki más, az utolsókig küzdöttem. Örülök, hogy győzelemmel tértem vissza a válogatottba. Erre készültünk, hogy letámadjuk őket már nagyon korán, aminek meg is volt az eredménye. Ez a rendszer, amiben játszunk azért jó, mert a védekezésben a két szélső vissza tud jönni, a támadásoknál pedig előre tud menni. Könnyű átváltani védekezésből támadásba. Azt gondolom, ha ugyanezt az agressziót és csapategységet továbbvisszük, akkor Oroszországban is meglepetést tudunk okozni."

 

 

Marco Rossi: ,,Nagyon büszke vagy a csapatra, a srácokra. Hiába változtattunk hat helyen, az erőfeszítés az nagyon jó volt, a taktikai rész figyelve tökéletesek voltak a fiúk az első félidőben, nagyon jó volt a letámadásunk. A második félidőre kicsit elfáradtunk, ami érhető, hiszen Szerbiának nagyon jó kerete van. Mindenki, aki kritizálja a behívottak, láthatja, hogy miért döntöttünk így. Azt szeretnénk kérni tőlük, hogy kicsivel jobban tiszteljék a válogatottjainkat. Most még semmit nem csináltunk. Van hat pontunk ebben a csoportban, de az a legfontosabb, hogy nyerjünk Izland ellen. Ma megérdemelten nyertünk, de az utolsó 20 percben a szerencse is velünk volt. Akkor sem panaszkodhattunk volna, hogy ha döntetlent játszunk. Minden magyar szurkoló büszke lehet erre a csapatra. Napról-napra fejlődünk, ez a csapat nem akar passzív lenni, csinálni akar valamit a pályán. Néha lehet veszíteni, az is normális, hogy az utolsó 20 percben nem megy jól. Az a legfontosabb, hogy a srácok jó kedvvel jönnek a válogatottba és bebizonyítják, hogy itt a helyük. Két lábbal a földön kell maradnunk, tudjuk, hogy minden meccsen mi vagyunk az esélytelenebbek. Realistának kell lennünk, Oroszországba megyünk, ha kikapunk, akkor abban nincs semmi különös. Az sem lett volna különös, ha ma este kikapunk. Tudnunk kell, hogy kik vagyunk, de ilyen teljesítménnyel elégedettséget okozhatunk. Nagyon örülök Könyves Norbertnek. 10 nappal ezelőtt nem gondoltam volna, hogy elhiszi, hogy ilyen napja lehet."

Legfrissebb híreink