Szerbia: csúszik a magyar kormány által támogatott stadion megépítése

Hálából segítik Magyarországot.

Forrás:

2019. április 24-én Zsemberi János, a topolyai TSC Labdarúgóklub elnöke arról nyilatkozott, hogy egy év múlva elkészülhet a TSC Labdarúgó Akadémia központi pályája, vagyis az új városi stadion, ami a régi helyén épül majd fel.

Hozzátette, hogy „a készülő stadion több mint négyezer férőhelyes lelátóval, fűthető és modern pályával rendelkezik majd, valamint szálloda is épül. A TSC Labdarúgó Akadémia központi pályájának a kiépítéséhez több mint tízmillió euróra van szükség: a stadion felépülését a magyar kormány a Magyar Labdarúgó-szövetségen keresztül támogatja.”

Tegnap, Palágyi Szabolcs vezérigazgató, a Puskás Akadémia honlapjának adott helyzetjelentést, ebben szó esett a munkálatokról is.

 

„Folyik az építkezés, természetesen a szabályozásokat betartva. Az év elején megfelelő ütemet kaptunk el, de sajnos most a koronavírus-járvány miatt lelassultak a munkálatok. Valószínűleg jövő júliusra, a következő kezdetére készül el átadásra a stadion.”

 

Palágyi beszélt a szerb bajnokság jelenlegi helyzetéről és arról is, hogy segítséget terveznek nyújtani Magyarországnak az eddigi támogatásokért cserébe.

„Az akadémia bezárásakor az felnőttcsapat tagjai is hazatértek. Jelenleg ők is otthonukban készülnek egyéni edzésterv szerint. Sajnos gátol bennünket az, hogy nem lehet sportlétesítményeket, sportpályákat használni, ezért sokat kellett keresni azokat a helyeket, ahol dolgozni tudnak a játékosok, akik alkalmazkodtak az előírásokhoz. A bajnokság felfüggesztése előtt négy forduló maradt vissza az alapszakaszból és a negyedik helyen állunk, így játszhattunk volna a felsőházi rájátszásban is. Szerettünk volna nemzetközi kupaindulást érő pozícióban végezni, a negyedik hely jelenleg ezt eredményezné. Nem tudjuk, hogy milyen döntést fog hozni a szerb labdarúgó-szövetség, ők is kivárnak. 1999-ben már szakadt vége bajnokság, akkor hat fordulóval befejezés előtt lezárták a küzdelmeket. Most minden döntésre felkészültünk, és el fogjuk fogadni. A fizetéscsökkentések kapcsán elmondhatom, hogy ilyet még nem alkalmaztunk. Nem könnyű ez, mert a labdarúgók ebből élnek, emberekről van szó.  Játékosaink és a szakmai stábunk közösen adományozott pénzt a helyi kórháznak a vírus elleni védekezésre, valamint most gyűjtenek a labdarúgóink ötvenezer egészségügyi maszkra, ezeket a magyar egészségügy számára ajánlanánk fel hálánk jeléül a Magyarországról kapott támogatásokért.”

Legfrissebb híreink