Szeptemberben már játszhat a magyar válogatott?

Volt ám tegnap még egy videokonferencia.

Forrás: MLSZ

Az egészségnél, az emberek megélhetésénél nincsen fontosabb, de attól még lehet várni a foci visszatérését, akkor is, ha Magyarországon még világjárvány idejében is támadásokat kell átélnie.

Nem nehéz a képlet: ha van foci (és már rendezvények), akkor az azt jelenti, hogy egyre egészségesebbek az emberek és a foci által is egyre több embernek a megélhetése van biztosítva.

Tegnap, az MLSZ elnökének újraválasztott Csányi Sándor arról beszélt az MLSZ küldöttgyűlésén, ha június 13-ig nem tudják elindítani a bajnokság folytatását, akkor le kell fújni.

Az nb1.hu megkérdezte az elnöktől a megválasztása utáni online sajtótájékoztatón, hogy a zárt kapus meccsek után (ha lesznek ilyenek), a járványügyi helyzet javulásával párhuzamosan elképzelhetőnek tartja-e, hogy ne az legyen, hogy nagyon sokáig ne legyenek nézők a meccseken, majd hosszú idő után bárki bemehet a találkozókra, mert helyette lehet, hogy jobb lenne, ha előbb száz, majd kétszáz, majd ötszáz, majd ezer (és így tovább) néző menne be sávosan az összecsapásokra, mire azt válaszolta, megvizsgálják ennek a lehetőségét.

Csányi és a nézőszámok: szurkolók beengedéséről kérdeztük - NB1.hu

 

Ez már azért is fontos lenne eddig is ismert szempontok mellett, mert tegnap az UEFA is tartott videokonferenciát, melyen részt vettek a tagországok képviselői.

És ebben előremozdulást történt a pótselejtezőkkel kapcsolatban. Eddig ugye az volt, hogy október végén, de inkább novemberben kerülhet sor a mérkőzésekre (így a Bulgária-Magyarország találkozóra és az utána következő, remélt, véglegesen Eb-részvételt jelentő másik találkozóra Izland vagy Románia ellen), de tegnap abban maradtak a felek egymással, hogy már októberben sor kerülhet az elődöntőkre, novemberben meg a döntőkre.

Fontos bejelentés a válogatott pótselejtezős ellenfelénél - NB1.hu

 

És ami a legjobb, hogy szeptemberben meg beindulhatna a Nemzetek Ligája – eredeti terveknek megfelelően.

Az emberiség egyik legrégebbi mondásának az átirata azonban még mindig igaz sajnos:

Ember tervez, COVID-19 dönt!

Legfrissebb híreink