Székelyföldi játékosok érkezéséről tett bejelentést az MLSZ

Péntektől nívós tornán szerepel a csapat.

Forrás:

Férfi futsalválogatottunk tavasszal kinevezett szövetségi kapitánya, Turzó József a nyári szünet után a szeptemberi, csehországi Visegrádi Négyek-tornán folytatta az év első felében megkezdett csapatépítést. A héten újabb nemzetközi mérkőzések várnak a csapatra, ezúttal a horvátországi Porecben, ahol egy ötcsapatos tornán vesz részt a válogatott, Bosznia-Hercegovina, Görögország, Szlovénia és Kuvait társaságában - jelentette be a szövetség.
 
Turzó József új játékosokat is kipróbál a viadalon, közülük két erdélyi futsalost, a Székelyudvarhelyen játszó Hadnagy Istvánt és Miklós Tamást. 
 
– Folytatjuk a megkezdett utat, továbbra is a csapatépítés a legfontosabb, Józsa Tamás, Hadnagy István, Miklós Tamás és Harmati Tamás személyében újabb játékosok debütálnak a felnőtt válogatottban annak érdekében, hogy megtaláljuk ideális keretünket az előttünk álló időszakra – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József. – Különleges a két székely fiú debütálása, de a román bajnokság meccsközvetítésének és a székelyudvarhelyi klubbal, valamint Jakab Zoltán vezetőedzővel ápolt jó kapcsolatnak köszönhetően velük kapcsolatban is sikerült informálódnunk, ennek köszönhetően mutatkozhatnak be magyar színekben.
 
Változatos ellenfelekkel találkozunk a poreci tornán, ez fizikailag, taktikailag és mentálisan is nagy kihívás elé állítja a csapatot. A bosnyákok és a szlovénok a kemény délszláv stílust képviselik, a görögökre inkább a játszó futsal jellemző, illetve a világ legjobb edzőjének megválasztott Cacau vezette Kuvait is más futsalkultúrát képvisel – tette hozzá a szövetségi kapitány.
 
A mieink szombaton 15.00 órakor a bosnyákok ellen kezdik meg szereplésüket a viadalon, vasárnap 15.00 órakor a görög, hétfőn 17.00 órakor a szlovén, kedden 17.00 órakor a kuvaiti csapat lesz az ellenfelünk. 
 
A magyar válogatott kerete:
Kapusok:
Varsányi Áron (Csömör)
Alasztics Marcell (Futsal Marigliano)
 
Mezőnyjátékosok:
Komáromi Péter (Veszprém)
Dávid Richárd (Veszprém)
Józsa Tamás (Csömör)
Harnisch Ákos (Győr)
Pál Patrik (Dunaferr)
Hadnagy Isti (Székelyudvarhely)
Miklós Tamás (Székelyudvarhely)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Tatai József (Veszprém)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Klacsák Bence (Dunaferr)
Dróth Zoltán (Haladás)
Harmati Tamás (MVFC Berettyóújfalu)
Siska Gergő (Nyírgyulaj)
 

Legfrissebb híreink