Szárnyalva vezeti a szerb bajnokságot a magyar csapat – videó, reakciók

Masszív gárda ellen arattak újabb győzelmet.

Forrás:

Topolya város és község (járás) Szerbiában, Vajdaság középső részén, az Észak-bácskai körzetben, 34 km-re délre Szabadkától, 44 km-re Magyarország határától. Lakosainak száma a 2011-es népszámlálás szerint 14 596 fő, a magyarok 59, míg a szerbek 26%-ot tesznek ki.

 

A település focicsapata nyáron jutott fel a szerb élvonalba és 4 forduló után, hibátlan teljesítménnyel vezeti a bajnokságot. A gárda a mérkőzéseit Zentán játssza a stadionban, melyet tavaly nyárra újítottak fel mintegy 200 ezer euróból, a költségekbe Topolya mellett a magyar kormány is beszállt, még automata locsolóberendezést és egy kisebb méretű műfüves pályát is kapott. De renoválásra szorult a létesítmény lelátója, öltözőhelyisége és mellékhelyiségei is. Ki kellett cserélni a villamosvezetéket az épületben, és ha már ezt megcsinálták, újrafestették a falakat és ki is csempézték a mosdókat. Készült egy VIP-lelátó és leaszfaltozták az odavezető utat.

 

 

A Topolya a legutóbbi fordulóban a Csukaricski ellen nyert 1-0-ra, a győztes gólt Dejan Milicsevics szerezte az 54. percben. A listavezetőre a következő fordulóban kiemelt erőfelmérő vár, mert a második Vojvodina vendége lesz.

A Csukaricski legyőzése után Milisevics elmondta, örül, hogy ismét sikerült győztes gólt szereznie. Leszögezte, a vendégek voltak jobbak az első 20 percben, csak utána tudták a saját játékukat játszani. Sok helyzetről nem beszélt, ezért is volt fontos, hogy eggyel jobban használták ki a helyzeteiket ellenfelüknél.

 

 

Palágyi Szabolcs vezérigazgató leszögezte, továbbra is a földön maradnak, nem szállnak el az eddigi, kiváló eredményektől.

 

Szabó Zoltán vezetőedző arról értekezett a lefújás után, hogy a Csukaricski nem véletlenül Szerbia egyik legfontosabb csapata évek óta. A kihagyott 11-esük és további, elpuskázott lehetőségek miatt (lécet is eltalálták) szomorkodott, de azt ő megerősítette, hogy a vendégek kicsit jobbak voltak az első félidőben.

A Topolya 4 meccsből 4-et megnyert eddig, a Vojvodina 3 meccsen szerzett 9 egységet.

 

Legfrissebb híreink