Szárnyalás: hol játszaná hazai meccseit a Mohács az NB III-ban? - interjú

Az edző elmondta a sikerszéria okait.

Forrás: Mohácsi TE/Facebook

Kiemelkedik a mezőnyből a Baranya megyei I. osztályban a Mohácsi TE 1888 együttese. Kvanduk János gárdája legutóbb a Bodát győzte le 4-0-ra, ezzel megőrizte makulátlan mérlegét. Az edzővel beszélgettünk a sikeres szereplés okairól, valamint az is szóba került, hogy mennyire nehezítette meg a dolgukat a koronavírus. 

1 éve került Mohácsra, azóta 49 rúgott, 1 kapott gól, 15-ből 15 győzelem. Mi a titok? 

Rend van az egyesületnél, a csapatnál, a játékosok fejében. Megfelelő belső motivációval rendelkeznek és nem mellesleg jó képességű labdarúgók. Ennél a csapatnál belső igényként volt jelen a fejlődési vágy.

A csapat 90%-a mohácsi kötődésű játékos, ami igazán különleges és megsüvegelendő. Hogy látja, ennek is köszönhető ez a kiváló eredmény? 

Feltétlenül ez az egyik meghatározó tényező. Bár nyilván több generáció találkozik az öltözőben, mindenki ismeri, elismeri a másikat. Szívesen töltik együtt a szabadidejüket, néznek közösen NB I-es és NB II-es mérkőzéseket, igazán jó és inspiráló közösséget alkotnak.

A pandémia miatt sok elhalasztott meccse volt a csapatnak, ennek ellenére úgy látszik, a csapat ott folytatta, ahol ősszel abbahagyta. Mennyire nehezítette meg a játékosok felkészítését a koronavírus? 

Nem tekintettünk rá nehézségként. Inkább úgy fogjuk fel, hogy mennyire szerencsések vagyunk, hogy mi edzhetünk, együtt, a szabadlevegőn űzhetjük azt a sportágat, amit rajongásig szeretünk. Az, hogy csak 3 hét felkészülésre volt időnk a bajnokság kezdete előtt az persze nem szokványos, de nem is akartuk elérni ennyi idő alatt a csúcsformánkat. Az első bajnoki mérkőzésekre úgy tekintettünk, hogy a felkészülés részei.

A mérkőzésekre 400-500-an jártak ki ősszel, amikor még lehetett, ami sok NB III-as csapatnál sem jellemző. A stadion állapota lehetővé teszi, hogy feljutás esetén NB III-ban hazai pályán játsszon a csapat? 

Nagyon sok energiát, mozgatott meg már eddig is a város és az MTE 1888 vezetősége azért, hogy a stadion, az öltözők, a környezetünk megfeleljenek a magasabb osztály követelményeinek. De még sok munka vár ránk. Minden esetre alkalmasnak tűnik a pályánk NB III-as bajnoki mérkőzés megrendezésére.


 

Legfrissebb híreink