Szalaiék ellen léphet ki a hullámvölgyből Dárdai

Egészen más célokért küzd a két magyar.

Forrás:

Nagyon nehéz helyzetben várja a Hertha és Dárdai Pál a Szalai Ádámék elleni találkozót. A berlini csapat négyszer kapott ki zsinórban, ráadásul, szűkösek a magyar tréner választási lehetőségei. Jelenleg a 11. helyen állnak, ami nem felel meg korábban kitűzött céljaiknak, hiszen korábban hangsúlyozták legalább az első tízben szeretnének végezni. 
 
–Hoffenheimben jobban kell használnunk a labdaszerzéseket követő pillanatokat, és hatékonyabbak kell lennünk az ellenfél kapuja előtt, mint legutóbb, – mondta Dárdai a Hertha sajtótájékoztatóján.
 
A magyar mesternek a szűkös választási lehetőségeiről is vallania kellett. Fabian Lustenberger, Arne Maier, Vladimír Darida, Marko Grujic, Jordan Torunarigha és Derrick Luckassenare sérülés, Ondrej Duda sárgalapok, illetve Vedad Ibisevic piros lap miatt hiányzik majd. 
 
– Még mindig van 18 játékosunk, akikkel pontot, pontokat akarunk szerezni Hoffenheimben, – zárta Dárdai.
 
Michael Preetz vezérigazgató mindemellett kiemelte, hogy egyikőjük sem elégedett az elmúlt hetek sorozatával, ezért fontos, hogy megoldást találjanak problémáikra.
 
A Herthával szemben Szalai Ádámék jóval nyugodtabban, és egészen más céllal készülhetnek a mérkőzésre. Négy meccs óta veretlenek, és ebbe csak egy döntetlen csúszott be a Stuttgart ellen, legutóbb pedig 4-0-ra nyertek az Augsburg otthonában. Számukra az európai kupaporond lehet a jutalom. Ettől egyelőre egy pont választja el őket.
 
Julian Nagelsmann, a csapat vezetőedzője elmondta, hasonló stílusban akarnak játszani, mint előző két meccsükön, és reméli, szurkolóikat hasonló teljesítménnyel tudják megörvendeztetni, mint az augsburgi meccsen. Emellett a Hertha védekezését méltatta a tréner.
 
Hiányzó náluk is van szép számmal. Joelinton, Lukas Rupp, Dennis Geiger és Robin Hack biztos nem lesz bevethető, Reiss Nelson játéka pedig kérdéses.
 
A mérkőzés vasárnap 13:30-kor kezdődik.

Legfrissebb híreink