Szalai Ádám részleteket mesélt el az átigazolásáról

Elmondta, miért lehet bajnok Gulácsi és Orbán.

Forrás:

A nyári átigazolási időszak egyik visszatérő slágertémája Szalai Ádám volt. Mégpedig azért, mert már rögtön a piac nyitása előtt megjelentek azok a hírek, hogy a legjobban a török Trabzonspor szeretné megszerezni a magyar válogatott támadóját. Ebben a tervükben csak megerősítette őket a csatár, amikor a két gárda, egymás elleni edzőmeccsén kettőt rámolt be a Trabzonnak Ausztriában.

 

Szalai viszont váltott, de nem országot, „hanem csak” klubot. Maradt tehát a Bundesligában, és mint azt a Sport TV-nek adott nyilatkozatában megerősítette, azért, mert Németországban akart maradni. Mint kijelentette, valóban országot válthatott volna, de ilyen horderejű kalandba már nem akart belevágni 32 évesen...

 

Fontos tényező volt a csapatváltásában, hogy az első két fordulóban nem volt benne a Hoffenheim keretében. Elmesélte, hogy nem veszett össze a szakvezetéssel, de érezte, abba a játékrendszerbe nem illik bele.

 

Mainzban ugyanaz lesz a szerepe, mint a válogatottunknál, azaz a pályán és azon kívül is fontos feladatai lesznek, de ez nem jelenti azt, hogy nem fog megküzdeni a csapatba kerülésért.

 

A bajnoki címmel kapcsolatban elmondta, a Bayern és a Dortmund is jól erősített, de nem lepné meg, ha Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig lenne végül az aranyérmes, mert a lipcseiek a Bundesliga legjobb edzőjét, korábbi trénerét, Julian Nagelsmannt szerződtették a kispadra.

Legfrissebb híreink