Szalai Ádám megint eléggé őszintén nyilatkozott

A magyarság(a) is szóba került.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

Kegyetlen melót tett ám le az asztalra Szalai Ádám a horvátok 2-1-es legyőzése alkalmával. Lehet, sokan csak a góljára emlékeznek majd, amivel egyenlítettünk (nemhiába, hiszen egy csatárt a góljai minősítenek), de a modern fociban egy éknek már nem csak a kapu előtt kell állnia és várnia a beadásokra, lecsorgókra.
 
Szalai rengeteg párharcot nyert meg, fontos időszakokban tartotta meg a labdát vagy harcolt ki szabadrúgást, ráadásul a védekezésbe is hasznosan segített be, főleg rögzített játékhelyzeteknél vagy a vendégek labdakihozatalainál.
 
De evidens, hogy a góljára kérdeztek rá egyből a meccs után.
 
„Nem nagyon volt más választásom, bár egy pillanatra elgondolkodtam azon, hogy a kapu elé kellene belőnöm  labdát, de szerencsére maradtam az első elgondolásnál. Megint nem volt egyszerű. Jól kezdtünk, majd kaptunk egy elkerülhető gólt, de nem volt semmi, ahogy visszajöttünk a játékba.”
 
Szalai beszélt a szlovákok elleni vereség után adott kemény, de legalább őszinte nyilatkozatáról és annak hatásáról is.
 
„Vannak, amikor a dolgokat meg kell beszélnünk, utána másképpen alakul minden. Csapaton belül máshogy jött le, amit megbeszéltünk. Óriásit mentünk ma, Balázs remekelt századik válogatottsága alkalmából, Dominik felnőttként teljesített, a védelem tagjai mindent elfejeltek, minden labdába belevetődtek, a középpálya végig harcolt, Máté reggel tudta meg, hogy kezdő lesz, erre győztes gólt rúgott, minden dicséret megilleti őt is. Plusz pont jó lett volna Szlovákiából, de fontos, hogy versenyben maradtunk. Ma is látszott, mit jelentene ilyen szurkolótábor előtt Eb-meccseket játszani. Amit Szlovákiában is műveltek, az félelmetes volt. Meccs után mentem tizenöt kört, a hideg ráz még ki mindig. Imádok magyarnak lenni az ilyen pillanatok miatt. Köszönet minden szurkolónak.”
 

Legfrissebb híreink