Szalai Ádám lehet hannoveri edzőváltás vesztese

Hannover – A Bundesliga sereghajtójánál mostantól a fiatalok kaphatnak lehetőséget.

Forrás: ruhrnachrichten.de

A 30-szoros magyar válogatott támadó, Szalai Ádám télen érkezett kölcsönbe a Hannoverhez, amely jelen pillanatban utolsó helyen áll a Bundesligában tíz pont hátránnyal az osztályozós helyen álló Augsburgtól.

 

A 28 éves játékos tavasszal nyolc mérkőzésen lépett pályára a Hannoverben, de gólt nem sikerült szerezni, és gólpassz sincs a neve mellett. A sereghajó kilátástalan helyzetben van, így múlt héten a klub vezetés megköszönte Thomas Schaaf munkáját, akinek a helyére az U19-es csapatot irányító Daniel Stendelt nevezték ki.

 

A Bild információja szerint a megbízott edzőtől nem várják el a bennmaradás kiharcolását, hanem szabad kezet kapott ahhoz, hogy a második csapatból bevesse a Bundesligában azokat, akiket érdemesnek tart rá. Szalai Ádám mellett a portugál Hugo Almeida is végigjátszotta a Hamburg ellen 3-0-ra elvesztett hétvégi bajnokit. A Bild szerint „ez Thomas Schaaf búcsúajándéka lehetett a csatárnak, aki összesen egy gólt szerzett tavasszal a Hannover mezében”.  

 

A német portál kiemelte, hogy a csapat keddi edzésén Almeida egykedvűen mozgott, míg az első csapathoz felhívott Noah Sarenren-Bazee és Niklas Feierabend rendkívül lelkes volt.

 

„A két fiatal minden labdáért úgy küzdött, mintha tétmeccset játszanának. Nem véletlen, hogy számolnak velük, hiszen Almeidával és Szalaival szemben nekik szerződésük van a következő idényre. Nem árt nekik egy kis Bundesliga-rutin”

 

Az U23-as csapat trénere, Michael Krüger szerint Sarenren-Bazee pénteken kezdeni fog Berlinben a Hertha ellen.

 

A Hallo Wochenblatt hozzátette, hogy Daniel Stendelnek péntekig van ideje, hogy elbeszélgessen Szalaival és Almeidával, de nem lenne meglepetés, ha új arcok tűnnének fel a pénteki kezdőcsapatban, míg korábbi kezdők a kispadra szorulnának.

Legfrissebb híreink