nb1.hu

Szalai Ádám és az edzősködés lehetősége 

Még nem dőlt el, hogy melyik országban élnek majd.

Augusztusban apa lett, szeptemberben meg elbúcsúzott a magyar válogatottól, méghozzá csapatkapitányként Szalai Ádám, aki most részletes interjút adott az Indexnek.

Kezdésként elmondta, hogy nagyon várta már az apa szerepet, de sokat kell még tanulnia, viszont nagyon élvezi. Szalai arról is beszélt, hogy igyekszik a legtöbbet segíteni otthon, de minden tisztelete az édesanyáké, mert most tapasztalja meg, hogy milyen dolgokon is kell keresztülmenniük a szülőknek.

A támadó azzal kapcsolatban, hogy hol tervezi az életét a családjával, a következőket mondta:

„Nagyon hiányzik Magyarország, pláne ennyi idő után. Lassan több mint húsz éve külföldön élek. Amikor néhány napot otthon tudok lenni, teljesen feltöltődök. Remélem, hogy lesz rá alkalmunk, hogy Magyarországon éljünk, azonban hogy a jövőben milyen szerepkörben, és mit képzelek el a pályafutásom után, az nagymértékben befolyásolja, hogy hol fogunk életvitelszerűen lakni. Magyarország mindig is az elsődleges otthonom volt, és lesz is, de hogy a munkával kapcsolatban hol tudok tovább előrelépni, az mindenképp attól függ, hogy hol lesz majd ez az állomás. Magyarország után Németországban éltem a legtöbbet, úgyhogy annyi eltöltött év után ott otthonosan mozogtam, nagyon jól be tudtam rendezkedni.”

Szalai egyébként nemrég részt vett az edzőképzésen, így a beszélgetésnek az is nyilván a témája volt, hogy a játékos-pályafutása befejezése után, miképpen képzeli el a jövőjét, marad-e a labdarúgásban:

„Az elmúlt hónapban sikeresen levizsgáztam a B+A licences képzésen. Nem volt egyszerű időszak, hiszen havi két hétfőn otthon kellett lennem, sokat utaztam, viszont hihetetlenül hálás vagyok, és köszönettel tartozom az MLSZ-nek, hogy helyet kaptam a képzésben. Nagyon jól éreztem magam, pozitív, profi volt minden, örülök, hogy belevágtam és megcsináltam. Az az érdekes, hogy ha tíz évvel ezelőtt beszélgetünk arról, hogy hogyan képzelem el a jövőmet, valószínűleg azt mondtam volna, hogy nem biztos, hogy szeretnék a labdarúgásban maradni a pályafutásom után. Viszont ahogy idősödtem, úgy éreztem azt, hogy akár lehet, hogy még ki is próbálnám magam, most pedig már arról beszélgetünk, hogy sikeres vizsgát tettem. Azonban, hogy pontosan milyen szerepkörben és hol szeretnék elhelyezkedni, még nem tudom, de biztos vagyok benne, hogy a futball közelében szeretnék maradni.”

Szalai Ádám Erwin Koeman szövetségi kapitánysága idején, 2009 februárjában Izrael ellen mutatkozott be a válogatottban, 86-szoros válogatottként köszönhet el a címeres meztől. A jelenleg az FC Baselben játszó csatár 26 góllal és 5 gólpasszal segítette a válogatottat, ezzel a magyar örökranglista 17. helyén áll. Két Európa-bajnokságon szerepelt, 2016-ban Ausztriának és 2021-ben Németországnak is betalált.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek