Szabics örülhet, Huszti és az őszinte foci, Horváth Ferenc nem köntörfalazott - várakozások

Nem változtatnak a kisvárdaiak.

Forrás: molfehervarfc.hu

Ma három mérkőzéssel kezdődik a negyedik forduló az NB I-ben. A veretlen Loki a nyeretlen Zalaegerszeget látja vendégül, a hibátlan mutatóval rendelkező Kisvárda a Vidi otthonában folytathatja jó szereplését, míg a gyengén rajtoló Honvéd a Paks ellen térhet vissza a helyes útra.

DVSC-ZTE 16.00

Az újonc Loki egy győzelemmel és két döntetlennel áll jelenleg. A veretlenség ellenére Huszti Szabolcsban maradt hiányérzet.

"Három forduló elteltével veretlen a gárda, ennek örülök, de van bennem némi hiányérzet. Gondolok itt elsősorban a Paks elleni bajnokira, amelyen már 2-0-ra is vezettünk, de sajnos nem sikerült nyerni, ilyen előny tudatában nem szabad kiengednünk a jövőben. Szombaton viszont már a Zalaegerszeget fogadjuk és mindenképp szeretnénk megszerezni az idei első hazai győzelmet. Hasonló rendszerben játszik a ZTE, mint mi, és őszinte futball jellemzi őket. Ahogy láttam, nem bíbelődnek sokat a labdakihozatallal, szeretik, ha az ellenfél térfelén van a labda. Ahogy mindig is kérem a srácoktól, ezúttal is a saját játékunkra kell törekedni, szeretném, ha mi dominálnánk és ráerőltetnénk az akaratunkat az ellenfélre. Ez esetben itthon tarthatjuk a három pontot" - nyilatkozta a dvsc.hu-nak Huszti.

A ZTE a Vidi elleni remivel nyitotta a szezont, ám ezt követően a Mezőkövesdtől és a Puskás Akadémiától sem tudott pontot csenni. Érdekesség, hogy legutóbb 2020 tavaszán rendeztek Loki-Zalaegerszeg meccset, ekkor a kék-fehérek 3-0-ra diadalmaskodtak.

Vidi-Kisvárda 18.15

A Kisvárda remekül startolt, hiszen három meccs után három győzelemmel rendelkezik, ezzel vezeti a tabellát. A Vidi ezzel szemben csak két döntetlent tud felmutatni. Nézzük, a két vezetőedző hogyan várja az összecsapást.

Szabics Imre: "Örülök, hogy végre ismét hazai környezetben léphetünk pályára, abban bízom, hogy az első sóstói meccs egyben az első bajnoki győzelmünk is lesz majd a szezon során. Ahogy Gyirmóton is mondtam, két, alapvetően hasonló találkozón vagyunk túl - megszereztük a vezetést, helyzeteket dolgoztunk ki, majd kiegyenlített az ellenfél. Egész héten azon dolgoztunk, hogy elöl hatékonyabbak, hátul pedig koncentráltabbak legyünk a kilencven perc során, hogy kijavítsuk ezeket a hibákat. Szombati ellenfelünk remekül kezdte a szezont, megérdemelten gyűjtötték be eddig az összes pontot, biztosan arra törekednek majd, hogy ellenünk is folytassák a jó szereplésüket. Nem lesz tehát könnyű dolgunk, de itt az ideje, hogy elkezdjük mi is hármasával gyűjteni a pontokat!" (molfehervarfc.hu)

Joao Janeiro: "Nagyon fontos, hogy rendben legyen az önbizalmunk, de veszélyes is egyben ez a szituáció, úgyhogy ugyanolyan szerénynek kell maradnunk és keményen kell dolgoznunk, ahogy eddig is. Nagyon messze még az út vége, mindössze három mérkőzés van mögöttünk, de fontos, hogy két meccset már meg tudtunk nyerni idegenben. Ráadásul a bajnokság egyik topklubjához, a Fehérvárhoz utazunk, amelyet annak ellenére jó csapatnak tartok, hogy nem kezdte igazán jól a bajnokságot. Tudjuk tehát, hogy hova látogatunk. A fehérváriak csupa olyan játékossal rendelkeznek, akik az európai kupameccsek tapasztalatával lépnek ellenünk a pályára, de nekünk is megvan a magunk rutinja. Nyomás az biztos lesz rajtunk, de ez a futball velejárója, nem éreznem, hogy a játékosokat ez nagyban megérintené. Ha lesznek is a meccsnek nehezebb periódusai, igyekszünk átvészelni azokat." (kisvardafc.hu)

Honvéd-Paks 20.30

A kispestiek biztosan nem azt gondolták, hogy három meccs után csak egy ponttal fognak rendelkezni. Horváth Ferenc együttese ma este a Paks ellen javíthat.

"Nyerni kell, ez nem is kérdés. Úgy érzem, hogy az Újpest elleni elindult valami, a második félidőben mutatott játék és akarat olyan volt, amit minden meccsen minimum hoznunk kell. A Debrecennel szembeni első játékrész mellett ez a félidő volt az, amelyre azt mondhatjuk, hogy legalább ilyen időszakok kellenek a folytatásban is. Akarat, elszántság, koncentráció és persze a játék, mindre szükség van, miközben azon dolgozunk, hogy folyamatosan javuljunk, még jobban, stabilabban, hiba nélkül teljesítsünk. Természetesen megnéztük a Paks eddigi meccseit, nagyon jó a támadójátékuk, bátran futballoznak, ami magával hozza, hogy azért látjuk azt is, hol lehet megbontani a védelmüket, nekünk pedig ezeket a lehetőségeket kell kihasználnunk. Hátul stabilan, elöl pedig lendületesen és megfelelő agresszivitással kell futballozni. Fontos, hogy az ellenfélből felkészüljünk, a legfontosabb viszont, hogy magunkra odafigyeljünk. A saját játékunkra, a megbeszélt elemekre, ha ezek rendben lesznek, csapatként megyünk fel a pályára, akkor képesek lehetünk a győzelemre. Szeretnénk a szurkolókat három ponttal megajándékozni, miattuk is fontos lenne a siker, hiszen mindenhol ott vannak mögöttünk, ezt a bizalmat meg kell hálálnunk. Bárhonnan is nézzük tehát, egyértelmű a helyzet. Alakulhat bárhogy a meccs, mondhatunk bármit: valahogy meg kell szereznünk a győzelmet!" - idézi Horváth Ferencet a Honvéd hivatalos weboldala.

Érdekesség, hogy a Paks 10 év után nyerhet Kispesten. 

A tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink