Szabics nem bírózott, Szakály ezért jött Újpestre - reakciók

Simon szeretett volna egy kicsit többet játszani.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

1-0-ás győzelmével a MOL Fehérvár FC ellen az Újpest hódította el a Magyar Kupát, a mérkőzés után a lilák részéről Simon Krisztián és Szakály Péter, míg a fehérváriaktól Szabics Imre nyilatkozott az M4 Sportnak.

Szakály Péter (Újpest): ,,Ha nem is tudtak sokan kilátogatni a stadionba, de a szurkolók a futball sava-borsa, miattuk érdemes kimenni a stadionba. Nagyon mélyről indultunk, de megmutattuk, hogy nagyszerű karakterekből áll a csapat. Ha a bajnokságban nem is brillíroztunk, de megérdemelten nyertük meg a kupát. Ha megnézzük az elmúlt három Fehérvár elleni bajnoki mérkőzést, akkor az látható, hogy nem voltunk kompaktak. A Vidi sem kockáztatott most annyit és nagyon jó volt a meccstervünk. Akár a rendes játékidőben is meglehetett volna a meccs, de idegekkel jobban bírtuk. Most együtt ünnepelhetünk a szurkolókkal. Még egyszer kiemelném a karaktert, mert nyomás alatt is bizonyítani tudtak a játékosok. Ez volt az ötödik kupagyőzelmem, és biztos, hogy az egyik legkedvesebb lesz a számomra, hiszen ezért szerződtem Újpestre, hogy kupákat és címeket nyerjünk."

 

Kupagyőzelemmel bizonyította be az Újpest Szabics Imre igazát - NB1.hu

 

 

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC): ,,Gratulálunk az Újpestnek a kupagyőzelemhez. Saját magunkban keressük a hibát. Tisztelettel győzünk és büszkén veszítünk. Az Újpest nem sokat tett az első félidőben a mérkőzésért, de mert nem tudunk gólt szerezni, görcsössé váltunk. Az újpest beledolgozta magát a találkozóba és nem tudtuk feltörni a mély védekezést. Sokat kell még ezen dolgoznunk, keresni a lehetőségeket a gólszerzésre és ki is használni őket. Nem bírózunk, ez nem vall ránk. A négy leghatékonyabb támadónk volt a pályán, de kicsit tompábbak voltunk, mint szoktunk lenni, de az első félidőben rendben volt a játékunk."

 

Magyar Kupa: megszólalt az Újpest hőse - NB1.hu

 

 

Simon Krisztián (Újpest): ,,Megbeszéltük, hogy közösen emeljük fel a trófeát, Mitrovics végigmelózta a mérkőzést. Voltak hullámvölgyek a szezon során, de talán ezzel a győzelemmel vissza tudtunk adni valamit a szurkolóinknak. Voltak nagyon jó mérkőzéseink és nagyon rosszak is, de mindig fel tudtunk állni. Örülök, hogy ezzel a kupával vissza adott nekünk valamit a sors. Bíztam benne, hogy egy kicsivel többet tudok játszani, de így is örülök, hogy pályára léptem."

Legfrissebb híreink