Szabics Imréék gyakorlatilag kijutottak az Európa-bajnokságra - videó

Bravúros győzelmet arattak.

Forrás: Szabics Imre/Facebook

Szabics Imre 36 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban, ezeken a találkozókon 13-szor volt eredményes. Játékosként megfordult a Ferencváros mellett a Sturm Graz, a VFB Stuttgart, az 1. FC Köln, az 1. FC Mainz és az FC Ausburg csapataiban is. Aktív pályafutása befejezése után szerepet kapott a nemzeti válogatottunknál Dárdai Pál stábjában, majd a  Sturm pályaedzője lett, utána meg az osztrák válogatotté 2018-ban.

Ausztriára tegnap nagyon fontos Eb-selejtező várt Szlovéniában, Posch 21 percben szerzett góljával 1-0-ra győzött. Az osztrák válogatott 8 mérkőzést lejátszva a második helyet foglalja el 16 szerzett ponttal a G-csoportban a listavezető, 19 pontos Lengyelország mögött. A lengyelek már kijutottak az Eb-re, az osztrákokra is ez a sors várhat, ha a következő fordulóban pontot szereznek otthon a harmadik helyezett, eddig 11 pontot gyűjtött Észak-Macedónia ellen, az utolsó fordulóban meg az eddig pontot sem szerzett lettek vendégei lesznek.

Amúgy is pikáns lenne az, ha a magyar válogatott és az osztrák válogatott, kijutva az Eb-re ismét egymás ellen játszana, pláne úgy, hogy a szomszédaink kispadján helyett foglalna Szabics Imre.

A 2016-os Eb-n ugye egy csoportban voltunk Ausztriával, a torna előtt titkos esélyesnek tartott válogatottat 2-0-ra győztük le Szalai Ádám és Stieber Zoltán góljainak köszönhetően.

Legfrissebb híreink