Szabics elmondta, mikor lehet újra bajnok a Vidi

Átigazolásokról és a munkamegosztásról is kérdezték az új edzőt.

Forrás: MOL Fehérvár/Facebook

A hétvégén a MOL Fehérvár együttese a Kisvárda otthonában fog vizitálni. Speciális lesz az összecsapás, hiszen a Várda stadionjában mutatkozik be Szabics Imre vezetőedző, akinek a munkáját Torghelle Sándor és Juhász Roland segíti.

A fehérváriak pénteken sajtótájékoztatót tartottak, amelyen bemutatkozhatott a szakmai stáb. Kovács Zoltán sportigazgató nem vehetett részt az eseményen, hiszen a közvetlen környezetéből valaki koronavírusos lett. 

Vidi: Szabics Imre bemutatása: élő közvetítés - NB1.hu

 

Szabics Imre elmondta, egy Eb-t adott fel a Vidi kedvéért, nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de az sokat elárul a honi futball és a Vidi erejéről, hogy az osztrák válogatottnak búcsút intett.

"Nyárig minél sikeresebbek akarunk lenni, a keret adott, mindenkiben bízunk. A hétvégén is megpróbálunk sikeresek lenni. Minden meccset meg akarunk nyerni, ezért van a stábban Juhász Roland és Torghelle Sándor, hiszen őket győztes mentalitás jellemez" - szögezte le Szabics, aki a munkamegosztásról a következőket mondta:

"Torghelle Sanyi a támadásokért, Juhász Roli a védekezésért felel, én pedig összefogom ezt a két feladatot" - szögezte le a tréner.

Kovács Zoltán sportigazgató személyében négy erős egyéniség van a klubnál. Mennyire lehetnek súrlódások?

"Azokat az embereket szeretem, akiknek határozott véleményük van. Bólogató Jánosokkal nem lehet nagyon messzire jutni. Szerintem közös nevezőre tudunk jutni, de a kezemben lesz a végső döntés" - nyilatkozta Szabics, aki az nb1.hu kérdésére elárulta, akadtak megkeresései különböző csapatoktól, de konkrétumokról nem akart beszélni. Honlapunknak azt is elmondta, hogy nincs kedvenc edzője.

A fehérváriaknak arra is van esélyük, hogy megnyerjék idén a kupát, a bajnokságban pedig a második helyen zárjanak.

 

"Mindkét cél ott lebeg a szemünk előtt. Szeretnénk a játékosokat minél jobban megismerni, ez az első feladatunk. Maximális a bizalmunk mindenki irányába. Nem motiválatlan a csapat. A szezonból a maximumot akarjuk kihozni. Nyártól ütőképes csapatot akarunk építeni, 3 éven belül legalább egyszer bajnoki címet ünnepelnénk" - hangsúlyozta Szabics Imre, aki az átigazolási tervekkel kapcsolatban hozzátette, nem aktuális ez a kérdés. Nyárig sok kérdésre választ kapnak, és akkor tisztábban fognak látni azzal kapcsolatban, hol szorul erősítésre a Vidi.

 

Torghelle Sándor az nb1.hu-nak rávilágított arra, hogy mit tanult a III. Kerületi TVE csapatánál.

"Most a Vidiért dolgozom, de megmaradt a jó kapcsolat velük. Sokat jelentett a munka a III. Kerületnél, értékes tapasztalatokat gyűjtöttem ott. Hogy mit várunk a játékosoktól?  Határozottságot és fegyelmezettséget, ezek nélkül nem lehetünk sikeresek" - mutatott rá Torghelle.

Juhász Rolandot weboldalunk Huszti Szabolcsról is megkérdezte.

"Nagyon sokat készült erre a feladatra. Szurkolunk neki, hogy minél jobb eredményt érjen el a Lokinál" - fogalmazott Juhász, aki úgy véli, minden adott a Vidinél a jó szerepléshez. Hozzá akarják tenni azt a pluszt, amivel sikeresek lehetnek. 

A Kisvárda-MOL Fehérvár mérkőzés vasárnap 14.30-kor kezdődik. 

FRISSÍTÉS:

15.41:

Legfrissebb híreink