Szabályt változtatott az MLSZ

Magyar játékosok érdekében!

Forrás:

Fontos szabályváltozásokról döntött a Magyar Labdarúgó-szövetség, a jövő héten kezdődő NB I-es szezonban ismét pluszdíjazással honorálják a hazai, illetve a 21 éven aluli focisták szerepeltetését. A szövetség így tulajdonképpen egy év után visszahozza a fiatalszabályt és a légiósajánlást, kisebb-nagyobb változtatásokkal - írta a Blikk.

 

A kluboknak kiküldött, majd a Nemzeti Sport birtokába jutott szövetségi tájékoztatás alapján a hazai labdarúgóknak legalább 20 790 percet kell a pályán tölteniük, ha klubjaik az 50 millió forintos támogatásban szeretnének részesülni.

 

A megújult fiatalszabályt betartó klubok további 50 milliós juttatással számolhatnak, amennyiben legalább 2970 percet játszatják 1999. január 1-je után született focistáikat, miközben a 19 éves és annál fiatalabb játékosok percei duplán számítanak. 

 

– A klubok úgy érhetik el a szövetségi támogatás maximumát, hogy egy 1999. január 1. után született magyar játékos végigjátssza a szezont, a harminchárom forduló alatt pedig átlagosan hét magyar kilencven percet a pályán tölt – magyarázta a Nemzeti Sportnak Tajti József (51), a DVTK sportigazgatója.

Legfrissebb híreink