Supkáék extrán motiváltak, Rebrov nem lassítana

Már szurkolók előtt léphetnek pályára a csapatok.

Forrás: fradi.hu

Két meccsel folytatódik szombaton az NB I, a Zalaegerszeg hazai környezetben harcolhatja ki a bennmaradását, míg a Fradi a szurkolói előtt veheti át az aranyérmet.

17.00: ZTE FC–Kisvárda Master Good (Tv: M4 Sport+)

A ZTE hálás lehet a liláknak, hiszen az Újpest döntetlenjének a DVTK ellen, jövőre is lesz NB I-es csapat Zalaegerszegen. Waltner Róbert legénysége jó formában van, hiszen az előző két meccsét fölényesen nyerte meg, előbb a Budafok, majd a Puskás Akadémia ellen győzött. Valódi tétje tehát már nincs a mérkőzésnek, de az biztos, hogy a ZTE szeretné egy győzelemmel megörvendeztetni a visszatérő szurkolókat.

A Kisvárda számára már elérhetetlen a nemzetközi szereplés, valamint a kieséstől sem kell félnie. Egy dolgot azonban még elérhet a gárda, hogy a harmadik bajnoki meccset is megnyerje a zalaiak ellen. Supka Attila szerint ez plusz motivációt is jelenthet a csapatának:

,,Több minden is motivációt jelent erre a mérkőzésre, ez az egyik. Aztán persze szeretnénk minél több ponttal és minél jobb pozícióban lezárni a bajnokságot, a kettő persze összefügg. Reálisan nézve az ötödik hely még elérhető a számunkra, nagy dolog lenne, ha azt el is érnénk.”

19.30: Ferencvárosi TC–Mezőkövesd Zsóry FC  (Tv: M4 Sport+) 

Szurkolók előtt játszhatja az utolsó hazai meccsét a Fradi, amely találkozót követően az aranyérmet is átvehetik a játékosok. Annak ellenére, hogy nincs eredménykényszer, Rebrov nem veszi félvállról a mérkőzést:

,,Ellenfelünk az előző fordulóban bebiztosította a bennmaradást, így hozzánk hasonlóan eredménykényszer nélkül futballozhat. Mindez persze nem azt jelenti, hogy félvállról fogjuk venni az összecsapást, a célunk továbbra is az, hogy mindkét hátralévő mérkőzésünket megnyerjük. Jó hír, hogy visszatérhetnek a szurkolók a stadionba, a játékosok is nagyon várták, hogy újra közönség előtt futballozhassanak. Nagyon nehéz volt az elmúlt egy év nagy részében szurkolók nélkül játszani és motiválni a csapatot főleg egy olyan klubnál, mint a Ferencváros. A drukkerek jelenléte extra motivációt jelent majd a labdarúgóknak. Szeretnénk olyan teljesítményt nyújtani, amellyel a közönségünket is kiszolgálhatjuk."

Az előző körben biztossá vált, hogy Pintér Attila benntartja a Mezőkövesdet az élvonalban. Emiatt felszabadultan futballozhatnak a játékosok, így az sincs kizárva, hogy megszorongatják a Fradit. Pintér Attiláról kijelenthető, hogy a csapata biztosan nem feltartott kézzel megy a Groupama Arénába.

Legfrissebb híreink