Supka sorsáról nyilatkoztak a Honvéd új tulajdonosai

Volt egy kis tévesztés a klub nevének a múltjával nyelvbotlás miatt.

Forrás: Honvéd/Facebook

Bozó Zoltán és Mendelényi Dániel a Honvéd új tulajdonosai ezúttal a Reggeli Start vendégei voltak. Téma volt Supka Attila vezetőedző és a szakmai stáb sorsa is. Mint azt az nb1.hu elsőként jelezte, Supka szerződése lejár a bajnokság után, de azt is elsőként írtuk meg, hogy a közvetlen alkalmazottak közül egyedül Nagy László sportigazgatónak van érvényes megállapodása, neki még 1 évig.
 
A két tulajdonos ma elmondta a Reggeli Startban, hogy jelenleg nem a vezetőedző sorsa a legfontosabb a klub életében, mint mondták, idő előtti kérdés ezzel foglalkozni.
 
Hasonlóan csengő szavakat kapott az nb1.hu a Haladástól április 10-én, amikor arról érdeklődtünk, mi lesz Horváth Ferenc vezetőedző, Szamosi Tamás pályaedző és Borsos Vilmos kapusedző sorsa, mert mindhármuknak lejár a szerződése a nyáron. A klub ezt a választ küldte: „Nem foglalkozunk ezzel a kérdéssel, a csapat és a szakmai stáb is kizárólag a szombati, MTK elleni bajnokira koncentrál, arra készül."
 

Nos, mindezt azért kérdeztük meg, mert már jeleztük, hogy egyes informátorok szerint Horváth és csapata Kispestre tart, de erről az érintettek vagy nem nyilatkoznak vagy a két klub vezetői azt mondják, (még?) nem időszerű a kérdés…
 
Ismét előkerült a klub nevének esetleges megváltoztatása is. Mint az nb1.hu jelezte: a szurkolók szeretnék, ha Kispest-Honvéd lenne a régi-új név (döbbenetes fölénnyel szavaztak erre olvasóink és így is buzdítják a csapatot a meccseken, a szurkolók Facebook-oldalának is ez a neve), de Mendelényi is jogos érvelést hozott fel, mondván, a Budapest Honvéd jó márkanév a világban, ami igaz, mert ugye a Budapest név, mint városmegjelölés fontos. A Honvédot meg nem kell bizonyítani, mert Magyarország- és a világ egyik legfontosabb klubjáról van szó.
 
Abban viszont kicsit hibázott, amikor azt állította, hogy Budapest Honvéd néven korábban hatalmas sikereket ért el a klub, mert mindkét aranykorszakban Budapesti Honvéd volt a gárda neve. Fontos azonban megjegyezni, hogy az eddigi megnyilvánulásaik alkalmával mindent tudtak a Honvédról az új tulajdonosok, így nyilván csak nyelvbotlásról van szó! Így az, hogy szeretik is a Honvédot, továbbra is helytálló.

Legfrissebb híreink