Supka majdnem mindenkinek beszólt

Mi lenne, ha áldoztak volna a Honvédra...

Forrás: Budapest Honvéd/Facebook

Újra dobogós a Honvéd, ráadásul ezt annak köszönheti elsősorban, hogy legyőzte azt a Puskás Akadémiát, mely gárda ellen mindig kiemelt öröm a siker a szurkolói számára.
 
A kispestiek előtte régen nyertek utoljára, egészen pontosan november harmadikán Kisvárdán, amikor 3-0-ra diadalmaskodtak. Azóta viszont lement úgy hat bajnoki, hogy háromszor nyertek, háromszor döntetlent értek el. És ezt a szériát nagyon sokan számon is kérték Supka Attilától és a futballistáitól. A tréner a felcsútiak elleni diadal utáni sajtótájékoztatón úgy kezdte, hogy az nb1.hu-t leszámítva gyakorlatilag mindenkinek beszólt.
 
Az nb1.hu ugyanis állandó jelleggel (és gyakorlatilag egyedüliként) megírta, milyen problémákkal küzd a Honvéd (sérüléshullám, két alapember távozása, gyenge és kevés játékos leigazolása, ami nem a szakmai stáb hibája – linkre kattintva minden hír megtalálható a témakörökről) és éppen emiatt egyszer sem kértük számon a gyengébb periódust. 
 
Supka azt is elmondta, most nem játszott olyan jól a csapata, mint az FTC ellen, mert ha a múlt heti játékukat produkálták volna a játékosai a Puskás Akadémia ellen is, akkor akár 4-5 góllal is győzhettek volna. De kijelentette azt is, hogy meg lehetett volna a nagyobb különbségű siker, hiszen 2-0-nál erre megvoltak a lehetőségeik.
 

Sikerüknek köszönhetően a kispestiek felléptek a dobogóra, harmadikok, a tréner leszögezte, mindenképpen szeretnék megtartani a pozíciójukat, mert nyáron szeretnének nemzetközi kupameccseken szerepelni, aminek a kivívása amúgy mindegy, hogy a bajnokságban vagy a kupában történik.
 
A Honvéd két pontra van a bombaerős, második Viditől, attól a gárdától, melynek a játékoskeretének az összértéke jóval többet ér.
 
A Supka vezette szakmai stáb és a játékosok azonban erőn felül teljesítenek, érdekes témakör azon merengeni, hol tartanának, ha George F. Hemingway tulajdonos megfelelően áldozott volna a téli átigazolási időszakban a csapatára...

Legfrissebb híreink