Supka kemény szavai, Csizmadia óriási gesztusai - reakciók

Hét 22-23 év alatti játékos a Budafokban - és mind magyar.

Forrás: Budafoki MTE

Mint arról beszámoltunk, a Budafok hazai környezetben 2-0-ra legyőzte a Kisvárdát az NB I 23. fordulójának első szombati meccsét, így lépést tett a bennmaradás felé.

Budafok-Kisvárda: cserélni tudni kell! - NB1.hu

 

A lefújást követően a két vezetőedző értékelte a látottakat.

"68 percig nem voltak problémáink, addig az történt a pályán, amit elterveztünk, azon kívül, hogy nem tudtunk gólt rúgni. Addig nem gondoltam volna, hogy nem szerzünk pontot" - kezdte Supka Attila, a Kisvárda trénere. "A védekezésünk is rendben volt, ha koncentráltabbak vagyunk elöl, gólt is tudunk szerezni, ami fontos lett volna. Derült égből villámcsapásként érkezett a gól, amit meg kell nézni, hogy hogy esett, mert az megfogta a csapatot, aztán a második meg végképp. Sajnos hetek óta nem vagyunk olyan állapotban, hogy ezeket a mérkőzéseket meg tudjuk fordítani.

Az a játék, ami erősségünk volt ősszel, hogy masszív védekezésünk volt, azáltal, hogy öt új játékos került be a védelembe, teljesen szétesett. Akárhogy próbáljuk összerakni, nem úgy sikerül, ahogy eltervezzük, elöl pedig a minőség hiányzik.

 

Az nb1.hu kérdésére Supka elárulta, hosszú ideig arról beszélt a csapattal, hogy minél előbb elérjék azt a pontszámot, amivel az NB I-es tagságot meg lehet tartani. Az utóbbi meccseken kellett volna ezeket megszerezniük, és nyugodtabban játszhatnának azóta, de most elsősorban azon kell meditálniuk, hogy tudják elérni a kellő pontokat a bennmaradáshoz.

 

"Nehéz meccsen vagyunk túl, nagyon nagy győzelmet aratott a csapat" - kezdte Csizmadia Csaba, a Budafok vezetőedzője. "Az első félidőben küzdöttünk, tudtuk, hogy a Kisvárda szervezett csapat, az elején volt egy kapufájuk, de ezen kívül nagy helyzetre nem emlékszek részükről. Kellett a szerencsés gól nekünk, illetve sokat számított, hogy a második félidőben minket támogatott a szél. Amint berúgtuk a másodikat, úgy éreztem, a Kisvárda feladta és mi fogunk nyerni. Egygólos meccsre számítottam, de nem vagyok szomorú, hogy 2-0-ra győztünk.

Hadd említsem meg, hogy a kezdőben, illetve a cserék után is hét 22-23 év alatti játékos volt a csapatban, és mindegyikük magyar.

 

Hiba lenne, ha azt gondolnám, hogy ez nagy lépés a bennmaradáshoz, hisz mindig vannak meglepetéseredmények, és nyilván szeretnénk pontokat gyűjteni, de messze a vége. Ismerem a srácokat, tudom, hogy vannak olyan játékosaim, akik el tudják dönteni egy-egy villanással is a meccseket. Bízom benne, hogy amennyiben elérjük a célunkat, jövőre még több ilyen játékosunk lesz, hisz ezek a játékosok még rutinosabbak lesznek, és tovább bizonyíthatják, hogy van itt minőség mind a fiatalokban, mind a rutinosabbakban. A csapat együtt, összekeverve működik csapatként."

Az nb1.hu kérdésére Csizmadia elárulta, nem tudja, miért indulnak nehezebben a meccseik. "A srácoknak felvázoltam, hogy ügyeljenek az első perctől, hisz korán kaptunk gólokat az utóbbi meccseken. Az ellenfél is gólt akar rúgni, ez benne van a pakliban, de most szerencsére nem befolyásolta ez a mérkőzést. 

Rákérdeztünk továbbá arra is, hogy mi a helyzet azzal a Marko Iharossal, aki csereként beállva debütált az NB I-ben.

"Iharos minőségi játékos, nem hiába igazoltuk le nyáron, de sajnálatos módon jött a hosszú sérülése. Ez egy gesztus volt az én részemről, hogy érezze, hogy hozzánk tartozik, hisz érzem azt, amit ő most, hét hónapja bajlódik és rehabilitál. Minden egyes plusz, amit kap, feldobja és motiváció számára."


 

Budafok: őrült maszkot kapott a kapus az öltözőben - fotó - NB1.hu

 

ELŐZMÉNYEK
 

BUDAFOK-KISVÁRDA 2-0

Örökké emlékezetes marad minden Budafok-szurkoló számára a Kisvárda elleni első meccs, amit még augusztus 17-én rendeztek meg. A BMTE 74 év után játszott újra az élvonalban mérkőzést, és a kegyetlen időjárási körülmények között megrendezett fordulatos, izgalmas találkozót meg is nyerte 2-1-re. Ráadásul a kisvárdai találkozón 0-0-t játszott, így Csizmadia Csaba vezetőedző elmondhatta magáról a kezdés előtt, hogy Supka Attilától, az egyik legeredményesebb és legjobb magyar edzőtől nem kapott még ki. És ez a lefújás után is így maradt.

A mai meccset a vendégek kezdték aktívabban, Bumba a 3. percben a kapufát találta el, majd utána is aktívabbak maradtak a támadások felépítésében. A hazaiak inkább a védekezéssel foglalkoztak, viszont igyekeztek a védők mögé belőtt labdákkal helyzetbe hozni Zsóri Dánielt, aki a szünet előtt ilyen szituáció végén megszerezhette volna a vezetést a hazaiaknak.

Fordulás után már a hazaiakat segítette a szél, ami Ihrig-Farkas Sebestyén vezető találatánál mutatkozott meg a leginkább, ami annyira megfogta a várdaiakat, hogy egy perc múlva kaptak még egyet. A három pont sorsa tehát ebben a percben dőlt el.

Budafok-Kisvárda: láthatatlan könnyzivatar Melbourne-ből - ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ - NB1.hu

Forrás: Mottó: „A remény és az a szerelem volt ott végig a szemeikben, amit tényleg csak egy focicsapat iránt lehet érezni!" 1999. június 12. 15 óra lehetett (nem tudom pontosan, de minden mérkőzés előtt így szokott történni), amikor Juhos Attila, korának egyik legjobb játékvezetője megérkezett Óbudára, a III.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: KOVÁCS DÁVID
Sokadszorra bebizonyította, hogy egyet jelent a Budafokkal. Már akkor a klub játékosa volt, amikor elkezdődött az építkezés az NB III-ban, azóta is hűséges a BMTE-hez, és ami ugyanilyen fontos, hogy kiemelkedő játékosa is az újoncnak. Gólja igazi mestermunka volt, de emellett a rá jellemző alázatos játék is az átlag fölé emelte.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: CSIZMADIA CSABA CSERÉJE
A 67. percben az addig sokat melózó Zsóri Dániel helyett az irányító Kulcsár Kornélt cserélte be Csizmadia Csaba, aki a lehívott ék helyére előre tolt Kovács helyét vette át a középpályán. A várdaiak még a változtatásokat próbálták lekövetni, amikor Ihrig-Farkas megszerezte a vezetést a következő percben, majd rá egy percre  Kovács megduplázta az előnyt. A labdarúgás egyik legrégebbi mondása nem hiába állítja azt, hogy cserélni tudni kell.

GÓLOK TÖRTÉNETE:
69. p.: Ihrig-Farkas vezetgette a labdát a jobb oldalon a tizenhatos vonalánál. A védője nem támadta, ezért nyugodtan beadáshoz készülhetett. Ahogy kell, jobb belsővel nyesett a labdába (egyébként bal lábas...), amibe belekapott a szél, így a meglepett Dombó fölött a jobb felső sarokban kötött ki. 1-0!

70.p.: Kovács vezette rá lendületből a behátráló védőkre a labdát, majd 17 méterről egész egyszerűen kilőtte a bal alsó sarkot. 2-0!

KÖVETKEZŐ FELADAT:
A Budafokra hatalmas rangadó vár, az Újpest vendége lesz a hétközi fordulóban, de a Kisvárdának sem lesz könnyű, mert a Puskás Akadémiát fogadja.
 

JEGYZŐKÖNYV:

Budafoki MTE-Kisvárda Master Good 2-0 (0-0)

BMTE: Bese B. - Huszti A., Jagodics, Oláh B., Zeke - Csonka, Micsinai - Ihrig-Farkas, Kovács D., Szabó M. - Zsóri. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Kisvárda: Dombó - Hej, Prenga, Ćirković, Leoni - Karabelyov, Simović - Návratil, Bumba, Sassá - Viana. Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerzők: Ihrig-Farkas (69'), Kovács D. (70')
Sárga lap: Ihrig-Farkas (78') ill. Leoni (72')


A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink